Vlada Japana Domu zdravlja – Blace donirala novo sanitetsko vozilo

Dom zdravlja Blace dobio je novo sanitetsko vozilo zahvaljujući Vladi Japana koja je preko projekta POPOS donirala ukupno 72.720 evra za sanitetsko vozilo i medicinsku opremu.

IMG_1462
Vozilo je novo, savremeno i poseduje dodatnu opremu neophodnu za zbrinjavanje pacijenata, a koristitiće se u hitnim slučajevima, za transport bolesnika do drugih zdravstvenih ustanova kao i za intervencije u gradu, te će olakšati dolazak do svakog pacijenta gde je to potrebno.

IMG_1463
Ovo je od izuzetnog značaja za ustanovu u kojoj je veći deo postojećih sanitetskih vozila dotrajao, a potrebe za prevozom pacijenata u druge zdravstvene centre, iz godine u godinu su sve veće .Nabavka ovog sanitetskog vozila bila je neophodna s obzirom na veličinu teritorije koju Dom zdravlja pokriva i potrebu da ekipe reaguju brzo i stignu do svakog pacijenta a sve u cilju podrške unapređenja zdravstvene zaštite u lokalnoj zajednici.

IMG_1471
Uprkos teškom vremenu, Dom zdravlja je u protekle tri godine uspeo da obnovi vozni park koji je bio na kraju svog eksploatisanja sa ukupno pet vozila, od kojih su dva sanitetska i time značajno unapredio i poboljšao pružanje zdravstvenih usluga svim korisnicima u opštini Blace.

IMG_1470IMG_1462IMG_1463