3. Sajam rukotvorina – Stvorile su ruke – 16.i 17.januara 2018 u kulturnom centru – Drainac u Blacu

U organizaciji Kulturnog centra“ Drainac“ Blace , po treći put organizuje se sajam rukotvorina pod geslom“ Stvorile su ruke“.

Ove godine manifestacija će biti organizovana u holu Kulturnog centra „ Drainac“ 16. i 17. januara 2018.godine. Već sada manifestacija će imati rekordan broj izlagača iz Blaca, Prokuplja, Niša, Aleksinca, Vrnjačke Banje i drugih gradova iz cele Srbije.

konacno sajam 3

   Na manifestaciji će biti izloženi tekstilni odevni predmeti (pleteni, vezeni, šiveni),prehrambeni ručno rađeni proizvodi(slana i slatka zimnica, sokovi, slatkiši) kao i drugi ručno rađeni proizvodi.

         U toku trajanja manifestacije biće i pratećeg programa u vidu radionica. U utorak 16. Januara biće organizovana radionica „Stvorile su ruke“ za učenike osnovne škole od 1.do 4.razreda, a u sredu 17.januara radionica  „S kolena na koleno“ biće organizovana za decu predškolske ustanove „Naša radost“. Takođe u okviru manifestacije folklorni ansambl „Drainac“ održaće završni koncert 16. 01.2018. sa početkom u 18 časova.

 Na kraju manifestacije koji je predviđen za 17.januar sa početkom u 17.časova biće održana etno modna revija iz Aleksinca a potom će biti proglašene najbolja pletilja, najbolja vezilja,najbolja domaćica i najbolji štand.

Posetioci sajma imaće priliku da tajnim glasanjem izberu najbolji štand.

            PROGRAM MANIFESTACIJE

Prvi dan

-09:00 dolazak i postavka izlagača

-12:00 svečano otvaranje trećeg sajma rukotvorina

-16:00 radionica (Stvorile su ruke) za decu iz osnovne škole od 1. do 4. razreda

-18:00 Koncert folklora( sala Kulturnog centra)

Drugi dan

-10:00 otvaranje štandova

-11:30 Radionica „ S kolena na koleno“- za decu P.U „ Naša Radost“

-17:00 Etno modna revija iz Aleksinca

-18:00 Završetak glasanja i  dodela nagrada