53.„Drainčevi susreti“ počinju 4.maja

plakat-53-dreincevi-susreti-1

Ovogodišnji 53. „Drainčevi susreti pesnika“ počeće polaganjem cveća i poetskim programom na Drainčevom grobu u Beogradu, koji će u ponedeljak 4. maja, posetiti pesnici iz Toplice i svih krajeva Srbije.

11

–Tradicionalno smo taj dan u Beogradu, a onda u četvrtak 5. maja počinje program u Prokuplju. Ovaj majski deo „Drainčevih susreta“ posvećujemo deci i mladima, pa smo tako i program prilagodili njima. Pripremili smo dosta muzičko-poetskih večeri. Prokupčani, ali i svi oni koji dođu u naš grad, moći će da prisustvuju akustičnom koncertu Nikole Vranjkovića, poznatog muzičara, kompozitora, pevača, gitariste i muzičkog producenta. On je jedan od najizrazitijih pesničkih glasova u savremenoj rok muzici. U ovom delu manifestacije organizovaćemo i muzičko poetsko veče akustičnog tria iz Niša, pod nazivom „Lutajuća srca s ljubavlju“, rekao je direktor Narodne biblioteke „Rade Drainac“, Dragan Ognjanović.

On je istakao da je u majskom delu susreta neizostavno i veče topličke poezije, ali i gostovanje pesnika za decu.

Narodna biblioteka „Rade Drainac“, kao organizator ove jedinstvene manifestacije u Srbiji, poziva ljubitelje i poštovaoce lika i dela pesnika Rada Drainca, da 5, 9, 10, 12, i 20. maja budu gosti „Drainčevih susreta pesnika“.