Svi direktori prokupačkih srednjih škola posetili Dom učenika

Na inicijativu direktorice Doma učenika srednjih škola u Prokuplju Jelene Vuković svi direktori prokupačkih srednjih škola posetili su ovu ustanovu.
Govoreći o radu Doma direktorica je naglasila da od 141 korisnika skoro 80 osto pohađa nastavu u Medicinskoj školi „Dr Aleksa Savić“.
– U ustanovi su smašteni najbolji đaci iz Surdulice, Vranje, Svrljiga, Leskovca, Niša, Grdelice i drugih opština sa juga Srbije. Da bi đaci ostvarili dobar uspeh u školi i vannastavnim aktivnostima neophodna je saradnja između vaspitača u Domu, razrednih starešina i stručnih saradnika i roditelja, izjavila je Jelena Vuković dodavši da je ovo prvi put da na jednom sastanku prisustvuju svi direktori srednjih škola.
Prema njenim rečima saradnja sa nadležnima iz škola je bila, ali ona u narednom periodu u interesu srednjoškolaca treba da se proširi i bude češća.
Vaspitači Doma učenika govorili su o životu i radu korisnika i istakli, da se osim školskih, velika pažnja poklanja i vannastavnim aktivnostima.
Tokom prošle godine korisnici ustanove su na mnogim regionalnim i republičkim takmičenjima osvojili mnoga priznanja i na taj način reprezentovali svoj dom, škole i Opštinu Prokuplje, rečeno je na sastanku.
Svi direktori srednjih škola ocenili su da je dobro što je održan ovaj sastanak i da tokom školaske godine treba češće da se održavaju.
Tokom boravka u Domu učenika direktori su obišli spavaonice, učionice, TV salu, trepezariju i druge prostorije.