Dom zdravlja ” Blace” – Kako se zaštititi od gripa – saveti za meštane sela Čučale

      Uz preventivni pregled, kontrolu krvnog pritiska i šećera u krvi, meštanima sela Čučale, zdravstveni radnici Doma zdravlja Blace su ukazali i na mere prevencije protiv gripa, koji je neizbežan pratilac svake zime.

IMG-3328

      Kao važne korake u prevenciji, preporučeno  je mirovanje, uzimanje simptomatske terapije, polivitaminske ishrane.Takođe je ukazana mogućnost  pojave simptoma, kao što su – povišena temperatura, bolovi u mišićima, zglobovima, opšta slabost, malaksalost, glavobolja, tegobe od strane respiratornog trakta, suv nadražajni kašalj. U slučaju razvoja komplikacija u vidu pogoršanja opšteg stanja, otežanog disanja, gušenja, osećaja nedostatka vazduha, izražene glavobolje, savetovano je  da se osobe sa ovim simptomima, odmah  jave svojim izabranim lekarima.

IMG-3319

    Naša  misija na terenu, kao i u selu Čučale je da poboljšamo kvalitet života svih onih kojima je naša pomoć neophodna, kroz unapređenje i poboljšanje zdravstvenog stanja.  Pažljivo slušamo svakog, kako bismo preporučili usluge koje najviše odgovaraju  potrebama, životnom stilu i kućnom okruženju.

IMG-3312IMG-3315IMG-3316IMG-3317IMG-3318

IMG-3322