Ministarka Darija Kisić obišla Dom za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju

–Ovo su jedni od najlepših trenutaka u radu svakog od nas. Veliko je zadovoljstvo kada vidite direktno rezultate svoga rada ikada vidite da je urađeno sve ono što smo zamislili i obećali, konkretno ovde u Prokuplju. Dom za smeštaj i negu starih lica dobio je svoje novo ruho, rekonstruisana je fasada, unutrašnjost zgrade uređena, ali je najveće zadovoljstvo osmeh na licima korisnika i saznanje da su oni zadovoljni životom u ovoj ustanovi, kazala je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić, prilikom obilaska Doma za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju.

darija4-768x477

Ona je ovu ustanovu obišla zajedno sa narodnim poslanikom Darkom Laketićem, načelnikom Topličkog okruga Zlatanom Miljkovićem i gradonačelnikom Prokuplja Milanom Aranđelovićem.
Tokom obilaska ministarka Kisić je razgovarala sa korisnicima i kako kaže, njihovi osmesi i zadovoljstvo na licu govore o tome koliko su oni zadovoljni životom u Domu.

–I u narednom periodu ćemo podržavati ovakve ustanove, jer naši najstariji sugrađani su nam za vreme pandemije pokazali šta znači biti odgovoran, savestan i strpljiv. Ovom prilikom im se zahvaljujem i njima i zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite i gerontološkim centrima, pre svega na odazivu za vakcinaciju, naglasila je ministarka Kisić i dodala da je 95 odsto korisnika domova za stare vakcinisano, kao i 90 odsto zaposlenih, što je i najveći obuhvat imunizacijom u specifičnim grupama.

darija7-768x524

Govoreći o finansijskim ulaganjima od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kisić ističe da je tokom prošle godine za razne rekonstrukcije objekata i nabavku medicinske opreme uloženo oko 445 miliona dinara, dok su za ovu godinu izdvojena veća finansijska sredstva, što ukupno znosi oko 465 miliona dinara.
–Kada je u pitanju Dom za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju,u prošloj godini je za ovu ustanovu izdvojeno 35 miliona dinara i možemo videti da je svaki dinar namenski potrošen, istakla je ministarka Kisić i naglasila da su i rezultati postignuti zahvaljujući izuzetnoj saradnji rukovodstva Grada Prokuplja i resornih ministarstava.

radija5-768x591

–Jedino zajedničkim snagama možemo postići sve ono što smo planirali. U Prokuplju imate zaista odgovorne ljude koji vode vaš grad i Toplički okrug, istakla je ministarka Kisić i obećala još veća ulaganja u socijalnu zaštitu građana Prokuplja.

Narodni poslanik Darko Laketić je ovom prilikom izjavio da je svako ko prođe pored Doma za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju može da se uveri da to nije ista ustanova od pre 5, 10 ili više godina.

–Suština je da menjamo našu zemlju na bolje, da postoji jedan samopregor i intenzivan rad u svemu tome. Sama današnja poseta ministarke Kisić govori više o brizi populacije koja je najodgovornija i o kojoj treba najviše da brinemo. Ova poseta je upravo kruna te brige i svega što smo uradili i što ćemo raditi u narednom periodu je i ono što ovaj grad i građani Prokuplja i Topličkog okruga zaslužuju, rekao je Laketić.

sl5

Direktorka Doma za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju, Ana Radojević, upoznala je ministarku Kisić sa realizovanim projektima i rezltatima zajedničkog rada i izrazila zahvalnost za izdvojena sredstva koja su omogućila bolje uslove za život i rad u ustanovi.