Asocijacija najboljih nastavnika bivše Jugoslavije pohvalila prokupačku učiteljicu Jelenu Babić

Prokupačke učiteljice, Jelena Babić iz Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“ i Ljiljana Sokolović iz „Nikodije Stojanović Tatko“, predstavljale su svoje škole i grad Prokuplje na Drugoj regionalnoj konferenciji Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije.

PCSIMG-80c7d5fe4ab32eec3b9a18007cc122da (1)
Konferencija je okupila 230 učesnika iz bivših jugoslovenskih republika, koji su radove predstavili na svom maternjem jeziku. Održana je pod sloganom „Svijet obrazovanja briše granice“.

plakat (1)
Za svoj rad, odnosno plakat „Naša mala biblioteka“, koji je predstavila svojim kolegama na ovoj manifestaciji, učiteljica Babić je dobila pohvalu, jer je od 120 plakata, koliko je stiglo, njen izabran u 30 najboljih, koji su predstavljeni u Budvi.
-Veoma sam zadovoljna svim dešavanjima na Konferenciji. Bilo je lepo i korisno čuti iskustva i razmeniti ideje sa kolegama iz bivše Jugoslavije. Obradovalo me je veoma i to što je moj rad izdvojen kao jedan od najboljih, rekla je učiteljica Jelena, koja je i član Inicijativnog odbora ove Asocijacije.
Objasnila je da plakat koji je prezentovala, sadrži školske aktivnosti iz biblioteke u selu Donje Kordince u kome radi i da je najviše posvećen knjizi, kao najdragocenijem blagu, koje treba da čitamo i čuvamo. Ona je istakla da je sve krenulo od prikupljanja knjiga za školsku biblioteku, kojih je najpre bilo 100, a sada ih ima 1600 i koriste ih ne samo deca, već i meštani ovog sela.
Učiteljica Ljiljana Sokolović je pohvalila rad svoje kolegenice i naglasila da je on na tamošnjoj manifestaciji bio originalan, drugačiji i jedinstven, kao i da je izazvao veliko interesovanje prisutnih kolega, koji su se raspitivali za njegov sadržaj.
-Poster moje kolegenice je ispričao svojevrsnu, vrlo bogatu i sadržajnu priču, koja govori o radu vrednih učenika i isto takve učiteljice u jednoj seoskoj školi, koja ni po čemu ne zaostaje za školama u gradu, rekla je Sokolović i dodala da je cilj ove Konferencije umrežavanje i povezivanje nastavnika sa prostora bivše Jugoslavije, ali i mogućnost da se ukaže na postojeće teškoće u radu, ostvari međusobna saradnja i razmene iskustva, koja mogu biti korisna u nastavi.