Besplatnom hemijskom analizom zemljišta – do boljih prinosa

Poljoprivredno savetodavna i stručna služba Prokuplje koja pokriva ceo Toplički okrug, krenula je sa besplatnom hemijskom analizom zemljiša.

bscap0000

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači Topličkog okruga za sve bliže informacije vezano za besplatnu hemijsku analizu mogu dobiti  na telefon 027-810-0525.

bscap0006

Predstavnici Poljoprivredno savetodavne i stručne službe Prokuplje, danas su uzimali uzorke zemljišta kod poljoprivrednih proizvođača sa teritorije blačke opštine.

bscap0005

Kako nam je savetodavac Psss Prokuplje, Magdalena Todorović rekla,poljoprivrednici koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva imaju pravo na 4 besplatna uzorka.

-Prilikom hemijske analize zemljišta svaki poljoprivredni proizvođač dobiće preporuku gde između ostalog, piše koja je ph vrednost zemljišta, koji je sadržaj krajnjih materija što se tiče humusa, azota, fosfora i drugih mikro i makro elemenata, a takođe dobijaju i preporuke koja đubriva da koriste kao osnovno a koja kao prihranu, ističe savetodavac Psss Prokuplje Magdalena Todorović.

bscap0004

Nenad Jovanović- voćar iz blačkog kraja

Priliku za besplatnu hemijsku analizu iskoristio je i voćar iz blačkog kraja,Nenad Jovanović sa Bele Zemlje nadomak Blaca, koji je ovu pogodnost preporučio svim poljoprivrednicima.

bscap0002

–         Sa Psss Prokuplje imamo odličnu saradnju. Tu su da nam svojim savetima pomognu u procesu proizvodnje a hemijska analiza zemljišta preduslov je za dobar prinos, ističeNenad Jovanović koji se pretežno bavi jagodarstvom i koji pod ovim voćem ima oko 1,3 hektara površine.

bscap0001

tekst je deo projekta – Domaćini Blačkog kraja

BanerSufinansiranja

„Ovaj projekat je sufinansiran iz Budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

bscap0003