Bivši članovi OO SNS Blace: DIKTATURA POSLANIKA SNS IZ PROKUPLjA U BLACU

Sa stranačkog mejla OO SNS Blace redakciji Blace info press stiglo je saopštenje sledeće sadržine koje su potpisali –  Bivši članovi OO SNS Blace   :

Odlukom vrha Srpske napredsne stranke, bez ikakvog obrazloženja, raspušten je odbor ove stranke u Blacu, a za poverenika postavljen dr.Darko Laketić, narodni poslanik SNS, iz Prokuplja.Odlukom vrha Srpske napredsne stranke, bez ikakvog obrazloženja, raspušten je odbor ove stranke u Blacu, a za poverenika postavljen dr.Darko Laketić, narodni poslanik SNS, iz Prokuplja. Donošenju ove odluke prethodile su optužbe na rad predsednika OO SNS Blace i predsednika Opštine Blace g.Zorana Jozića i njegovih najbližih saradnika, od strane par nezadovoljnih stranačkih funkcionera, podržanih od strane političkih moćnika iz vrha stranke, kojima g.Jozić „nije simpatičan“, a za koje je utvrđeno da su lažne, jer nakon šestomesečne istrage inspekcije za privredni kriminal nije pronađena nijedna nezakonita radnja predsednika i njegovih saradnika.

Kako stranački moćnici nisu imali pravni osnov za smenu g.Jozića, a politički razlog svakako ne postoji, s obzirom da su rezultati ovog odbora u Blacu više nego dobri i predstavljaju istorijske izborne rezultate u Blacu, to su  po svemu sudeći, politička samovolja i uski interesi par političkih moćnika doveli do raspuštanja odbora ove stranke u Blacu i do  postavljenja nikog drugog do g.Laketića za poverenika, koji se u ulozi scenariste i režisera stranačkih dešavanja u OO SNS Blace u istoj ulozi pojavljuje već drugi put ( 2013. i 2017.).

Podsetimo,  značajnu ulogu je imao i prilikom sličnih dešavanja u Žitorađi. Istovremeno, ovaj gospodin stavlja sebe u ulogu krojača sudbine građana Blaca, jer će ubuduće svaka odluka koja se tiče građana ove opštine zavisiti od njega lično i lično on će ceniti podobnost, doprinos i rad svih funkcionera i organa ove male opštine.

Da li je u pitanju pokušaj stvaranja jednog političkog feuda zvanog Toplica, koji će biti u rukama jednog narodnog poslanika ili je to sistem funkcionisanja ove stranke, ostaje da se vidi. Jedno je sigurno: sistem stranačkog funkcionisanja u kome vlada stroga, bespogovorna i ponizna hijerarhija, bez prava na informisanost, sopstveno mišljenje i delanje i koja svoje članove naziva „stranački vojnici“, predstavlja antipod jedne stranačke organizacije koja sebe predstavlja kao modernu, demokratsku, naprednu.

 Da li ovakav unutarpartijski sistem vodeća struktura preslikava i na druge državne organe i institucije i da li je g.Jozić igrač ili igračka u rukama mašinerije zvane SNS, saznaćemo uskoro.
BIVŠI ČLANOVI OO SNS BLACE