Održana svečana sednica SO Blace – najviše priznanje Opštine Blace uručeno Narodnom poslaniku dr Darku Laketiću

Na svečanoj sednici SO  Blace najviše priznanje Opštine Blace, nagrada Velika Gospojina uručena narodnom poslaniku dr Darku Laketiću.

11

Najviše priznanje opštine Blace, Velikogospojinska nagrada uručena je Narodnom poslaniku dr Darku Laketiću.

22

U kulturnom centru “Drainac” u Blacu danas je održana svečana sednica SO  Blace koja je počela intoniranjem državne himne Bože pravde.

bscap0002

bscap0000

Svečana sednica SO Blace održana je povodom obeležavanja gradske i hramovne slave – Velike Gospojine.

Svečanoj sednici SO Blace prisustvovali su gosti, Narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije dr Darko Laketić, predstavnici opština Aleksandrovac, Žitorađa, Brus i grada Prokuplja, odbornici SO Blace, predstavnici mesnih zajednica, većnici, predstavnici Swiss pro, privrednici…

bscap0001

predsednik SO Blace Dejan Mijajlović

Sednicu je svečano otvorio predsednik SO Blace Dejan Mijajlović koji se zahvalio svima koji prisustvuju zajedničkoj proslavi hramovne i opštinske slave i kao predstavnik zakonodavne vlasti Opštine Blace, ovom prilikom predstavio koliko je u protekloj godini važnih odluka zajedničkim snagama donešeno na sednicama SO Blace a koje je izvršna vlast sprovela u delo kako bi se postigli zadati ciljevi i rezultati.

-SO Blace je u svojstvu zakonodavnog organa Opštine Blace održala 14 sednica na kojima je obrađeno 216 akata donetih po predlogu ovlašćenih predlagača.

Donete su 52 odluke, 150 rešenja, 2 operativna plana, 2 lokalna akciona plana, 1 kadrovski plan, 1 strategija, 1 program, 1 deklaracija, 6 zaključaka.

Na sednicama SO Blace usvojene su važne odluke za Opštinu Blace među kojima su :1 odluka o budžetu Opštine Blace za 2021 godinu, odluka o usvajanju godišnjeg programa zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Opštine Blace za 2020 i 2021 godinu, odluka o završnom računu budžeta Opštine Blace za 2019/20 godinu, odluka o pristupanju izradi plana razvoja Opštine Blace za period od  2021 do 2028 godine, odluka  o utvrđivanju i upotrebi simbola Opštine Blace, doneta je deklaracija o ulozi funkcije u upravljanju ljudskim resursima, lokalni akcioni plan za unepređenje žena i rodne ravnopravnosti, lokalni akcioni pan zapošljavanja Opštine Blace za 2021 godinu, program uređenja građevinskog zemljišta za 2021 godinu.

Od strateških dokumenata doneta je strategija za unapređivanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja Opštine Blace za 2020-2025 godinu, u toku je faza izrada plana razvoja Opštine Blace za 2021-2028 godinu koji će biti hijerarhijski najviši dugoročni document naše opštine koji će sadržati prioritetne ciljeve razvoja opštine Blace, rekao je između ostalog sumirajući rezultate rada SO Blace, Dejan Mijajlović predsednik SO Blace, dodajući da je posebno ponosan na odluku donešenu na posledjoj sednici gde je kompaniji Yumko dodeljen u zakup deo nepokretnosti u selu Barbatovac, na besplatno korišćenje u periodu od 20 godina uz uslov da zaposli određen broj radnika sa teritorije blačke opštine čime će biti smanjena stopa nezapošljenosti.

Predsednik SO Blace Dejan Mijajlović ovom prilikom zahvalio se predsedniku Republike Srbije  pod čijim vođstvom država doživljava prospreritet a samim tim i Blace.

11

Takođe veliku zahvalnost za se učinjeno i sve što će učiniti za Toplicu, uputio je i Narodnom poslaniku Dr Darku Laketiću.

t

predsednik Opštine Blace Ivan Burgić

U svom obraćanju prisutnima predsednik Opštine Blace Ivan Burgić najpre se osvrnuo na nedavni dolazak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u Blace gde najavljeno skoro otvaranje pogona kompanije Yumko.

-To je nešto što smo čekali četiri decenije da se desi u Blacu, da se uz pomoć Dražave otvori jedan pogon.Poseta predsednika Države najavila je nove investicije koje će u narednom periodu u opštini Blace  dešavati u infrastrukturi, kapitalnim investicijama, izgradnja postrojenja za prečišćavanje odpadnih voda, zamena vodovodnih cevi, gasovoda koji je planiran za ceo Toplički okrug, rekao je između ostalog predsednik Opštine Blace koji je ukazao na činjenicu da na računu Opštine Blace ima  84 miliona dinara i da sledi realizacija brojnih projekata.

bscap0003

U nastavku sednice prisutnima su se recitacijama predstavile učenice osnovne i srednje škole u Blacu Marija Jevtovič, Jovana Konatarević, Natalija Pavličević, Miljana Bogićević, Anđelka Knežević, pesmom se predstavila Mina Veljović a folklorni nastup imao je FA Drainac Blace.

r

bscap0006

Usledilo je uručenje nagrada najboljim učenicima opštine Blace: Veljku Kostiću, Jovani Sudimac, Milici Živković, Milici Janić, Slađani Sudimac, Veljku Radivojeviću, Anđelki Lešnak, kao i najboljim sportistima Matiji Uroševiću i Aleksandru Adžiću.

bscap0009

Uručene su zahvalnice Domu zdravlja Blace, Inkluziji danas iz Prokuplja i Program Swiss PRO”

bscap0010

Najviše priznanje opštine Blace, Velikogospojinska nagrada uručena je Narodnom poslaniku dr Darku Laketiću.

bscap0015bscap0018

Priznanje za sve što je učinio za Opštinu Blace i toplički kraj, uručio mu je predsednik SO Blace Dejan Mijajlović.

Primajući najveće priznanje Opštine Blace, Narodni poslanik dr Darko Laketić je kazao:

bscap0012

Narodni poslanik dr Darko Laketić

  • Ova nagrada pripada svima vama jer celokupni moj trud i napor uložen u bolji život u Toplici ne bi bio moguć da nije bilo vaše pomoći i naroda koji nas je podržao.
  • bscap0020
  • Sve moje molbe i zahtevi prema Vladi su uslišene i velika zahvalnost ide predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću koji je to prepoznao, rekao je između ostalog Narodni poslanik dr Darko Laketić koji je naglasio da će uskoro u blačkom kraju biti otvorena nova fabrika a to je tek početak jer i u Prokuplju u industrijskoj zoni očekujemo nova radna mesta za blačane i ljude iz topličog okruga.
  • -Bolje vreme tek dolazi, raduje me da na računu Opštine Blace ima 84 miliona i to je za svaku pohvalu a ovo priznanje me raduje jer osećam da je moj trud i rad prepoznat, rekao je dr Laketić prilikom uručenja nnajvećeg priznanja Opštine Blace.
  • bscap0019

bscap0011