Darovi za prvorođenu bebu na Bogojavljenje

????????????????????????????????????

Grad Prokuplje, Udruženje „Bog se javi“ i crkva „Svetog Prokopija, prvorođenu bebu koja se rodila na današnji praznik, Bogojavljenje, darovali su vrednim poklonima. Majci dečaka, Mariji Dončić iz Prokuplja, udruženje “Bog se javi” poklonilo je zlatni krst, crkva Svetog Prokopija, ikonu Bogojavljenje i zlatnik sa likom Isusa Hrista i Presvete Bogorodice, a Grad Prokuplje dečija kolica.


–Zbog epidemiološke situacije plivanje za Časni krst na Rastovničkom jezeru, nije organizovano, pa je Grad Prokuplje, zajedno sa crkvom Svetog Prokopija i udruženjem „Bog se javi“ darivao prvorođenu bebu na Bogojavljanje. Odlučili smo se za kolica, jer znamo da ih porodica dečaka još nije kupila. Drago mi je da sam ove godine, evo već drugi put ovim lepim povodom u porodilištu. Bili smo ovde i 2. januara, kada smo novčano nagradili provorođenu bebu u 2021. godini, istakao je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović.Starešina prokupačke crkve, otac Nikola Ilić svim pravoslavnim vernicima ovom prilikom je čestitao praznik Bogojavljenje i poželeo da u narednim godinama na ovaj dan bude više beba, ali i da se epidemiološka situacija smiri, kako bi se i plivanje za Časni krst, koje se organizuje od 2013. godine, održavalo.

2

Ovo darivanje prvorođene bebe na Bogojavljenje, dogodilo se i na inicijativu organizatora plivanja za Časni krst udruženja „Bog se javi”, čiji je predsednik Aleksandar Dramićanin i sam otac sedmoro dece. Ovom prilikom je istakao, da mu je veoma drago što su pokloni otišli dečaku, koji će možda jednog dana plivati za Časni krst.

3