Dečiji pesnici gosti književne manifestacije „Drainčevi susreti pesnika“

Jubilarna, 50. po redu književna manifestacija „Drainčevi susreti pesnika“ počela je u petak, 3. maja, u Beogradu, kada su toplički pesnici i poštovaoci lika i dela velikog pesnika Rada Drainca posetili njegov grob. Oni su tom prilikom položili cveće i održali prigodan program.
Prema rečima direktora prokupačke Narodne biblioteke „Rade Drainac“, u čijoj organizaciji se održavaju susreti, Dragana Ognjanovića, i toplički književnik Ivan Ivanović održao je besedu Draincu u čast, nakon čega je priređen muzičko-scenski program u kome je učestvovao Vico Dardić, a potom je prokupačka Biblioteka predstavila svoja nova književna izdanja.
„Drainčevi susreti“ se u Prokuplju nastavljaju sutra u 11 sati u Domu kulture „Radivoj Uvalić Bata“, kada će učenici prokupačkih osnovnih škola imati priliku da uživaju u stihovima dečijih pesnika Ljubivoja Ršumovića, Toda Nikoletića, Moša Odalovića i Vlaste Cenića.
Zahvaljujući organizatoru, ovo je jedna od retkih prilika kada se poznati pesnici nađu na jednom mestu i prokupačkim đacima daruju svoje stihove. Oni će, kako ističe direktor Biblioteke Dragan Ognjanović, svoje stihove kazivati i đacima u Kuršumliji, Žitorađi i Blacu.