Dom zdravlja “ Blace” zdravstveno vaspitnim aktivnostima obeležio Svetski Dan bubrega -„Zdravlje bubrega svima i svuda”

 

    U   susret obeležavanju Svetskog dana bubrega, koji se obeležava svake godine, svakog drugog četvrtka u mesecu martu, Dom zdravlja Blace je organizovao niz zdravstveno-vaspitnih aktivnost i to u vidu organizacionih sastanaka, predavanja, izložbenih postavki, radionica i individualnih savetovanja i razgovora.

IMG_3461

    Ovogodišnji slogan Svetskog dana bubrega je „Zdravlje bubrega svima i svuda”, a cilj obeležavanja ovog dana je podizanje svesti o važnosti bubrega, organa koji ima ključnu ulogu u održavanju života i upoznavanje javnosti da su bolesti bubrega česte, mogu biti opasne , ali i izlečive.

IMG_3462

U polivalentnoj patronažnoj službi u Domu zdravlja Blace je održano predavanje na istu temu.

    Našim pisutnim i  zainteresovanom građanima na predavanju, zdravstveni radnici  su pružili znanja o funkciji, ulozi i unapređenju zdravlja bubrega, kao i bolestima i transplantaciji bubrega.

 Nakon predavanja, svim prisutnim licima je meren pritisak i šećer u krvi uz deljenje štamanog, zdravstveno-promotivnog materijala na istu temu. Takođe na istu temu su bile isatknute izložbene postavke u službi polivalentne patronaže , u prostorijama Udruženja penzionera Blace i čekaonicama Doma zdravlja Blace.

IMG_3457IMG_3459IMG_3460IMG_3466IMG_3467IMG_3468IMG_3469IMG_3470IMG_3464IMG_3465