Draincu u čast-biciklistički karavan pod nazivom „Od Doma do kuće“

Književno društvo „Rade Drainac“ i ove godine u čast jednog od najvećih srpskih pesnika, Rade Drainca, organizuje Književno-ekološki biciklistički karavan pod nazivom „Od Doma do kuće“, koji je deo velike kulturne manifestacije „Drainčevi susreti pesnika“.

Screenshot_20210722-103616_Word-1

Ova manifestacija po četvrt put okuplja mlade pesnike iz Prokuplja, članove Književnog društva koje nosi njegovo ime, kao i sve poštovaoce lika i dela velikog pesnika.

Oni će povodom rođendana Drainca, krenuti 22. avgusta biciklama do pesnikove rodne kuće u Trbunju. Kao i svake godine, pesnici će kazivanjem Drainčeve poezije odati počast pesniku i podsetiti na njegovo stvaralaštvo. Ova manifestacija je takođe prilika da ljubitelji poezije čuju i stihove mladih topličkih pesnika koji stvaraju po ugledu na velikog pesnika Drainca i ponose se njegovim kulturnim nasleđem.

Direktorka Doma kulture, Tijana Petrović je ovom prilikom pozvala sve zainteresovane da se prijave za učešće u književno-ekološkom karavanu, a prijave mogu slati na imejl adresu domkulturepkprogrami@gmail.com, do 15. avgusta.