F.K. Jastrebac Blace prvak TOPLIČKE OKRUŽNE LIGE-povratnik u Zonu jug

Pobednik Topličke okružne lige u sezoni 2020/2021 i povratnik u Zoni – jug je ekipa Jastrebca iz Blaca koja je opravdala ulogu favorita tokom cele sezone i u odlučujućoj utakmici savlada ekipu FK Borac. Tako da će  Jastrebovi u narednoj takmičarskoj sezoni  2021/22 igrati Zonu – jug.

IMG-5ea7311a81004182df1421f0080ae73a-V

Utakmica je igrana na neutralnom terenu u Pejkovcu gde je prisutvovalo više od 500 gledalaca uz fer i korektno navijanje navijača obe ekipe,  domaćin je bila ekipa Jastrebca iz Blaca. Po sparnom vremenu i lošem terenu gledaoci mogu biti zadovoljni onim sto im prikazale obe ekipe, utakmica sa dosta javnih opomena i puno startova na momente lepih poteza. Gosti su poveli već u 4. minutu posle greške domćih igrač koju je iskoristio Stojanović, sto bi se na kraju ispostavilo da je to sve bilo što smo videli od ekipe Boraca. Nakon toga ekipa Jastrebca pruzima inicijativu i golom Krstojevića u 35. minutu poravnava rezultat, na poluvremenu se otišlo sa nerešenim rezultatom. Drugo poluvreme inicijativu ponovo preuzima ekipa Jastrebca, gde se uglavnom igralo na polovini Borca. Pored dosta promašenih šansi Bradića, Uroševića i Durmića bilo je pitanje kada će domaćin postići gol, konačno i gol Bradića u 81. minutu, golom je krunisana prelepa akcija kada je brzonogi Urošević prošao po  desnoj strani  nanizao tri igrača Borca lepo centrirao a Bradić efektnim golom sa ivece šesnaesterca matirao Stankovića što je bilo dovoljno za pobedu Jastrebca. Gosti su nakon tog primljenog pokušavali da se vrate u igru, ali čvrsta i sigurna odbrana domaćih  bez problema je  sve to rešavala. Sve u svemu utakmica je zadovoljila i opravdala epiteta odlučujuće utakmice prvaka Topličke okružne lige. Suđenje sasvim korektno, čak i više nego dobro.

20210622_112053 (1)

F.K. „Jastrebac“ Blace – F.K „Borac“ Držanovac    2:1 (1:1)

FB_IMG_1624352742143

Stadion u Pejkovcu: Sudija: Nenad Savić (Prokuplje) 8. Strelci: Stojanović u 4.minutu za Borac, Krstojević u 35. minutu i Bradić u 81.minutu. Žuti kartoni: Milić, Dikić, Stanković, Ma.Blagojević, Mi.Blagojević, Stojanović, A. Blagojević  za  ( Borac ),  Durmić, Pavlović, Kričak, Urošević, Timotijević za ( Jastrebac ). Crveni karton: Ma.Blagojević u 82. i Milić  u 90. za ( Borac ).v

Screenshot_20210622-111901_Gallery

F.K. Jastrebac: Janković , Ćalina , Tošić , Radovanović , Timotijević, Krstojević , (Kričak ), Durmić , Urošević , Bradić , Pavlović , Grujić .

F.K. Borac:  Stanković , Ma.Blagojević , Stojković , Dikić , Da. Blagojević , Al. Blagojević , Zdravković , Go. Blagojević, (Mi. Blagojević ) , Milić , Grozdanović , Stojanović .

Igrač utakmice:  Matija Urošević

Screenshot_20210622-115824_Facebook

           – Želeo bih  da se zahvalim svim igračima kluba koji su izneli sav teret ove sezone, prevashodno mislim na starije igrače, koji su pored svojih privatnih obaveza i svojih porodica pronašli vremena da brane boje kluba, takodje treba pomenuti i mlađe igrače poput Radovanovića, Tošića, Uroševića, Ćaline, Milutinovića pred kojima je lepa budućnost. Čestitam im osvojeno prvo mesto u Topličkoj okružnoj ligi,  koji su bez poraza završili sezonu i time pokazali da im mesto u Zoni jug. Ovo što smo dosad uradili je dobro, ali nećemo se zadovoljiti time. Ima još mesta za napredak, i nadamo se još boljim rezultatima u Zoni jug.  Zahvalio bih se  svim prijateljima, ljubiteljima fudbala u Blacu, lokalnoj samoupravi Opštine Blace koji su nam pružali punu podršku. Još jednom sve cestitke fudbalerima da nastave sa dobrim rezultatima i u zonskom stepenu takmičenja u Zoni jug. – predsednik kluba Nebojša Grujić.