Fond za talente nagradio najbolje đake

Fond za finansiranje talenata Opštine Prokuplje nagradio je najbolje učenike osnovnih i srednjih škola, koji su svoje znanje i rad potvrdili na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

3f0b6f84-3cc4-47ec-b94b-b0f46b321596
Njima u čast priređen je prijem u Opštini Prokuplje, kada su im i uručene nagrade za ostvarene uspehe postignute na republičkim i međunarodnim takmičenjima u školskoj 2015/2016. godini.
Predsednik Opštine prokuplje Aleksandar Paunović je nagrađenoj deci poželeo da i u daljem školovanju postižu odlične rezultate.
-Vi ste budućnost našeg grada. Ako ovako nastavite naš grad će biti bogat zbog vas, vašeg znanja i talenta, a za Prokuplje će se čuti i znati po vama i vašim odličnim rezultatima. Nastavite tako, a lokalna samouprava će se truditi da vam pomogne koliko god bude bila u mogućnosti i ubuduće, istakao je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.
Većnica za obrazovanje Maja Ranđelović je ovom prilikom izrazila zadovoljstvo što je u društvu najboljih mladih ljudi u našem gradu i poželela im uspeh u daljem školovanju.
Predsednik Fonda za talente doktor Nebojša Čolović je pozdravio decu, poželeo da ih sledeće godine bude još više i uručio im zaslužene nagrade.
Ukupan iznos novčanih nagrada koje je ove godine Fond dodelio je 469.000 dinara.
Prvu nagradu od 25.000 dinara dobila su tri učenika koja su osvojila prvo mesto na takmičenju. Dvadeset hiljada dinara, kao drugu nagradu Fonda dobila su četiri učenika za osvojeno drugo mesto na republičkom ili međunarodnom takmičenju, a sa 15.000 dinara je nagrađeno njih desetoro za osvojeno treće mesto.
Fond je dodelio i nagrade za ekipno takmičenje, te su tako četiri ekipe za osvojeno drugo mesto dobile po 30.000 dinara, a dve po 22.000 dinara za osvojeno treće mesto na nekom od republičkih ili međunarodnih takmičenja.