FSTO: GOSTOVANJE SELEKCIJE KADETA SRPSKOG FK “SLOGA” BOROVO SELO (REPUBLIKA HRVATSKA)

Prokuplje-Reprezentacija kadeta Fudbalskog saveza Topličkog okruga odigrala utakmice sa srpskim FK „Sloga“ Borovo Selo u Prokuplju.

1

U petak i subotu 03. i 04. Marta 2017. godine nastavili smo sa reprezentativnim aktivnostima, i ugostili selekciju kadeta srpskog FK „Sloga“ iz Borovog Sela-izjavio je direktor Lige za mlađe kategorije i mladih reprezentacija FSTO Aleksandar Dikić i dodao:

Dragi gosti su u Prokuplje došli u četvrtak, dan pre odigravanja utakmica, u popodnevnim časovima, obišli grad i smestili se kod svojih vršnjaka, odnosno igrača reprezentacije kadeta FS Topličkog okruga, kod kojih su boravili ova četiri dana, dok je  njihov stručni štab bio posebno smešten.

2

Utakmice su bile prave prijateljske, prikazana je lepa igra sa mnogo šansi i po ko zna koji put su mladi fudbalski talenti iz obeju ekipa pokazali i dokazali svoj raskošni fudbalski talenat. Iako je rezultat bio u drugom planu treba napomenuti da je u obe utakmice reprezentacija kadeta FSTO bila bolja i zasluženo pobedila.

Oba meča je vodio sudijski tim u sastavu:  Glavni sudija Nenad Dikić (Prokuplje), prvi pomoćnik Andrijana Ćirković (Blace) i drugi pomoćnik Aleksandra Kostić (Žitorađa).

Želim napomenuti i to da smo sa FK „Sloga“ Borovo Selo prvi put igrali pre godinu i po dana kada smo u Vukovaru bili gosti FK „Vuteks“, takođe srpskom klubu.

Ono što je važnije i od šansi, golova i rezultata je nastavak prijateljstva i druženja igrača i rukovodstva ove dve selekcije, druženja ljudi koji govore istim jezikom i pišu istim pismom, iako žive u dve različite države.

Svu zahvalnost za organizaciju ovih utakmica dugujemo firmi „ProAl“ iz Prokuplja, Topličkom upravnom okrugu, firmi „TSO“ iz Prokuplja, ali posebno roditeljima naših igrača koji su učinili sve da se igrači gostujuće selekcije osećaju kao kod svoje kuće.

Koristim ovu priliku da se zahvalim OFK „Topličanin“ iz Prokuplja na odlično pripremljenom terenu za igru.

Posle ovih utakmica odigranih u Prokuplju reprezentacija kadeta FSTO je  u zbiru za tri i po sezone odigrale 78 utakmica, od kojih 21 međunarodni susret.

Naredna utakmica reprezentacije kadeta FS ToplIčkog okruga je na programu 09. Marta 2017. godine, kada ćemo u Blacu ugostiti FK „Rabotnički“ iz Skoplja (Republika Makedonija), a nakon toga idemo put Trebinja (Republika Srpska) gde ćemo biti gosti FK „Leotar“ -završava Dikić.