FSTO: Prijem reprezentacije pionira

  • 39986b73-edd9-4e2e-8a94-fa36a50cbfa3
  • 54641ec2-914e-4066-bd88-8ea43697f035
  • 63850a75-a9c7-424a-ae0d-09776bf19ad2
  • d5c57eea-74cd-46d1-9e3b-079d0c947de0
  • f57934bd-9be8-4922-be89-8197fd05a5c8

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović priredio je prijem za fudbalere pionirske reprezentacije i stručni štab Fudbalskog savezaTopličkog okruga. Na prijemu su prisustvovali i načelnik Topličkog upravnog okruga dr Nebojša Vukadinović, član Opštinskog veća Opštine Prokuplje zadužena za sport Aleksandra Nikolić i mnogobrojni saradnici.

            Predsednik prokupačke opštine Miroljub Paunović čestitao je fudbalerima i stručnom štabu na uspesima koje su postigli u predhodnom periodu.

– Za skoro 2,5 godine članovi pionirske i kadetske fudbalske reprezentacije Topiličkog okruga odigrali su 57 utakmica, od kojih su 15 bile međunarodne. Na taj način reprezentovano je Prokuplje i Toplica, ne samo u Srbiji, nego i van granica naše zemlje, rekao je Paunović koji se zahvalio direktoru, selektorima I trenerima mladih reprezentacija FS Topličkog okruga što ulažu veliki trud i znanje u radu sa decom.

 Prema njegovim rečima kroz organizaciju reprezentativnih utakmica, koje su planirane za naredni period, dokazujemo da se sport vraća na „velika vrata“.

– Lokalna samouprava će uvek, kao i do sada, u granicama svojih mogućnosti sportistima pružiti sve vidove pomoći, istakao je on i mladim topličkim fudbalerima poželeo mnogo uspeha, ne samo na sportskim terenima, nego i u školi i životu.

Zahvaljujući se na prijemu direktor mladih reprezentacija Fudbalskog saveza Topličkog okruga Aleksandar Dikić napomenuo je da se u reprezentaciji nalaze igrači iz devet klubova i da sa njima rade selektori i treneri iz svih opština Topličkog okruga.

– U protekle 2,5 godine odigrali smo malopre pomenuti broj utakmica i sklopili prijateljstva sa srpskim klubovima iz Vukovara u Hrvatskoj, Republici Srpskoj i Kosovu i Metohiji. Takođe gostovali smo u Republici Rumuniji I Republici Makedoniji. Što se tiče Srbije gotovali smo  vršnjacima iz FK “Crvena Zvezde” u dva navrata, takođe gostovali I igrali sa OFK “Beograd” i FK “Rad”, ali sve gore pomenute klubove I dočekivali u našoj Toplici-rekao je Dikić i dodao.

Posebno smo ponosni na našu sportsku saradnju I veliko prijateljstvo sa FK “Mokra Gora” Zubin Potok, koje datira od samog formiranja mladih reprezentacija FSTO.

Ono što nas očekuje u narednom periodu je odlazak reprezentacije pionira FSTO na sedmodnevne pripreme, koje ćemo kao I prošle godine realizovati u Zubinom Potoku, i još jednom svi zajedno proslaviti Uskrs na Kosovu i Metohiji.

Po povratku sa priprema odigraćemo veliki broj atraktivnih utakmica, od kojih su gostovanje FK “Vojvodina” Novi Sad, FK “Čukarički” Beograd, odlazak u Bijeljinu (Republika Srpska) i utakmice sa reprezentacijom pionira FS Republike Srpske I mnoge, mnoge druge.

Predstavio bih Vam I one koji pored moje malenkosti brinu o mladim fudbalerima, a to su: Selektorski tandem reprezentacije pionira FSTO Milan Miletić (Žitorađa) i Goran Radulović (Prokuplje), selektor reprezentacije kadeta Bojan Pećaranin (Kuršumlija), trener golmana Dragoslav Ivković (Blace), skaut mladih reprezentacija FSTO Ivica Ćurčić (Blace), sekretar mladih reprezentacija FSTO Slaviša Cakić (Prokuplje), kao i medicinski tim koji čine dr Milan Pešić (Prokuplje), dr Andrija Hofman (Niš) I dr Stevan Perović (Prokuplje).

Nadamo se da će i ostale opštine Topličkog okruga na ovaj način odati priznanje ovim mladim igračima, jer su oni dostojanstveno predstavljali svoju Toplicu kako u zemlji, tako i u inostranstvu, a mi ćemo im tom prilikom uručiti zahvalnice FS Topličkog okruga-završio je Dikić. 

Za podršku i pomoć koju se pružili radu mladih reprezentacija FS Topličkog okruga predsedniku opštine Prokuplje Miroljubu Paunoviću, načelniku Topličkog upravnog okruga dr Nebojši Vukadinoviću, službi za sport opštine Prokuplje I Sportskom savezu opštine Prokuplje kao i mnogobrojnim pojedincima uručene su zahvalnice.