FSTO: REPREZENTACIJA KADETA GOSTOVALA U SKOPLJU

Prokuplje/Skoplje- Reprezentacije kadeta Fudbalskog saveza Topličkog okruga odigrala utakmicu sa FK „Vardar“ u Skoplju (Republika Makedonija), još jednu međunarodnu utakmicu u nizu

U sredu 26.10.2016. godine u cilju što većeg broja jakih utakmica i uigravanja ekipe bili smo gosti FK „Vardar“ Skoplje (Republika Makedonija)-izjavio je direktor Lige za mlađe kategorije i mladih reprezentacija FSTO Aleksandar Dikić i dodao:

Po dolasku na stadion, odnosno Fudbalsku Akademiju FK “Vardar” koji predstavlja jedan lep i vrhunski opremljen sportski kompleks, srdačno smo dočekani od strane domaćina i odmah se videlo da će utakmica predstavljati jedan lep sportski dogadjaj, pogotovo jer je to susret mladih igrača dva bratska naroda.

Pre početka utakmice minutom ćutanja smo se oprostili od Dragoljuba Gajevića, novinara I sportskog radnika iz Prokuplja, koji je iznenada preminuo, i tim činom smo se zahvalili našem Čika Gaji koji je mnogo učinio da naša reprezentativna priča izgleda ovako, večno smo mu zahvalni i nikada ga nećemo zaboraviti.

Što se tiče same utakmice, bila je prava takmičarska, sa mnogo prilika za gol, zalaganja i borbenosti igrača, kojima je i vreme išlo na ruku da pokažu svoje fudbalsko umeće.

Rezultat je na kraju utakmice bio na strani domaćina, ali smo mi pružili dobru i kvalitetnu igru, imajući u vidu da u toj selekciji nastupaju sedam igrača reprezentacije Makedonije, ali smo i pored dobrog broja šansi zatajili u realizaciji.

Utakmicu je sudilo Srpska sudijski tim na čelu sa glavnim sudijom Nenadom Dikićem (Prokuplje), prvim pomoćnikom Markom Savićem (Blace) i drugim pomoćnikom Aleksandrom Kostić (Žitorađa).

Posebno treba istaći i to da su ovoj utakmici prisustvovali i naši sportski prijatelji iz FK “Rabotnički” Skoplje i da smo mnogo toga dogovorili za naredni period, kao I predsednik SSOS FS Topličkog okruga Milan Veqković.

Deo naše ekspedicije koja je putovala za Skoplje činio je i Aleksandar Komadinić, sekretar Omladinske škole FK “Radnički” Niš, sa kojim imamo odličnu saradnju i takođe smo dogovorili mnogo zajedničkih akcija.

Po okončanju utakmice, precizirali smo dalju saradnju, te će selekcija kadeta FK “Vardar” Skoplje do kraja novembra biti naš gost, ali će tom prilikom odmeriti snage i sa FK “Radnički” Niš.

Posle kraćeg odmora obišli smo i velelepni Nacionalni stadion “Filip II Makedonski”, kao i prelep centar grada Skoplja.

Bitno je istaći i to da je ova utakmica koja je odigrana u Skoplju 74. utakmica reprezentacije kadeta FSTO za tri i po sezone, a od toga je odigrano 16 međunarodnih susreta I gostovalo se u 4 inostrane države.

Posebno bih želeo da se zahvalim opštini Blace, Sportskom savezu opštine Blace, firmi“Gama” Prokuplje, Kancelariji sudskog izvršitelja-Prokuplje i firmi “Lović” iz Kuršumlije na pružanju logističke podrške za odlazak u Skoplje-završava Dikić.