FSTO: REPREZENTACIJA KADETA GOSTOVALA U VRŠCU

  • unnamed (1)
  • unnamed (2)
  • unnamed (3)
  • unnamed (4)
  • unnamed (5)
  • unnamed (6)
  • unnamed (7)
  • unnamed

Prokuplje/Vršac- Reprezentacija kadeta Fudbalskog saveza Topličkog okruga odigrala utakmicu sa FK „Vršac“ iz Vršca

unnamed (1)

U utorak (13.06.2017. godine) na poziv FK “Vršac” iz Vršca reprezentacija kadeta FS Topličkog okruga je gostovala u Vršcu i odigrala svoju 84. utakmicu-izjavio je direktor Lige za mlađe kategorije i mladih reprezentacija FSTO Aleksandar Dikić i dodao:

Izuzetno nas je obradovao poziv iz Vršca, jedne prave fudbalske sredine, jer je za “Vršac” svojevremeno sa uspehom  igrao selektor reprezentacije kadeta FS Topličkog okruga Goran Radulović.

unnamed

Po dolasku u Vršac, igrači  reprezentacije kadeta FS Topločkog okruga su se prošetali gradom da bi se potom uputili na velelepni fudbalski kompleka gde su nas sačekali i poželeli nam dobrodošlicu vodeći ljudi pomenutog kluba na čelu sa predsednikom Draganom Veličkovićem.

Što se tiče same utakmice, bila je prava takmičarska, sa mnogo prilika za gol  pogotovo sa naše strane, sa mnogo zalaganja i borbenosti igrača, kojima ni veoma sparno vreme nije smetalo da pokažu svoje fudbalsko umeće. Slobodno mogu reći da je to bio susret dve maksimalno respektabilne selekcije.

Na kraju utakmice, rezultat bio nerešen (3:3), ali ostaje žal za sedam nerealizovanih stopostotnih šansi koje smo imali.

Golove za reprezentaciju kadeta FS Topličkog okruga postigli su Dragan Nedeljković, Miljan Kitić i Miljan Jovanović.

Veoma mladi sudijski tim iz Vršca, na čelu sa glavnim sudijom Milošem Petrovićem je dobro odradio svoj posao.

Što se tiče reprezentacije kadeta FS Topličkog okruga, na put smo krenuli sa 13 igrača, jer je zdravstveni bilten bio izuzetno loš, čak šestorica povređenih igrača, dok su trojica igrača izostavljena sa spiska iz razloga loših ocean pred kraj školske godine i prioritet je dat na njihovom popravljanju, jer Stručni štab reprezentacije insistira na tome.

Samoj utakmici je prisustvovao veliki broj gledaoca, u prvom redu roditelja domaćih igrača i fudbalskih stručnjaka.

Po završetku utakmice upriličena je večera za igrače reprezentacije kadeta FS Topličkog okruga i Stručni štab na kojoj su dogovorene i skorašnje uzvratne utakmice, odnosno višednevno gostovanje FK “Vršac” iz Vršca kod nas.

Za reprezentaciju kadeta FS Topličkog okruga nastupili su:  Nikola Ružić, Dragan Nedeljković, Sava Lučić, Veljko Pavlović (FK “Radnički” Niš), Andrija Radovanović, Nemanja Tošić (FK “Jastrebac” Blace), Miljan Kitić, Miljan Jovanović (FK “BSK” Borča), Luka Bulatović, Vladimir Dikić, Momčilo Koprivica, Uroš Koprivica, Dimitrije Đorđević (OFK “Topličanin” Prokuplje).

Za odlazak u Vršac se zahvaljujemo opštini Blace i opštini Prokuplje koje su nam pružile logističku podršku kako bi smo realizovali ovu aktivnost.

Ono što reprezentaciju kadeta FS Topličkog okruga očekuje u narednom periodu je gostovanja u Borovu Selu (Republika Hrvatska) i odigravanje utakmica sa FK “Sloga”, kao i gostovanje u Trebinju (Republika Srpska) i odigravanje utakmica sa FK “Leotar”, ali i utakmice sa FK “Dinamo” Pančevo  na domaćem terenu, ali i  mnogo toga drugog- završava Dikić.

“Danas su moji igrači imali priliku da igraju protiv jedne veoma jake i respektabilne selekcije koja u svojim redovima ima odlične pojedince koji se itekako prilagođavaju timskoj igri. Danas smo odigrali nerešeno, ali se ruku na srce u svakom momentu znalo ko gospodari terenom, a to je bila reprezentacija kadeta FS Topličkog okruga i mogu samo predpostaviti koliko su jaki kada su kompletni, jer danas im je izostalo čak devet igrača. Ono što me takođe impresionira je i mentalitet gostiju koji su bukvalno ginuli za svaku loptu, izgarali u svakom duelu. Radujem se uzvratnim utakmicama u Prokuplju i obećavam da ćemo dati svoj maksimum protiv ponavljam jedne izuzetne selekcije”-izjavio je trener selekcije kadeta FK “Vršac” iz Vršca Goran Kolarić.