Grad Prokuplje, opštine Kuršumlija, Blace i Žitorađa i Udruženje „Osvit“ potpisali Memorandum o saradnji: Zaštititi žene od nasilja

????????????????????????????????????

Grad Prokuplje, opštine Kuršumlija, Blace i Žitorađa i Udruženje Romkinja „Osvit“ iz Niša potpisali su danas, u Gradskoj kući u Prokuplju, Memorandum o saradnji na prevenciji, odnosno zaštiti žena od porodičnog nasilja.
Memorandum je u ime Grada Prokuplja potpisao zamenik gradonačelnika, Miroljub Paunović, koji je ovom prilikom istakao da je lokalna samouprava prepoznala ovaj problem i preduzela aktivnosti, a da su rezultati već vidljivi.
-Dosadašnja saradnja sa Udruženjem „Osvit“ i sprovedene aktivnosti doprineli su većem osnaživanju žena, istakao je Paunović.

sos3
Direktorka Udruženja Romkinja „Osvit“, Ana Saćipović je ovom prilikom istakla da je Udruženje otvorilo Kancelariju za pomoć žrtvama porodičnog nasilja u Prokuplju i da je za dva meseca rada, pomoć zatražilo 20 žena sa područja Topličkog okruga.
-Kancelarija se nalazi u zgradi Doma kulture, a sve žene iz Toplice koje trpe bilo kakav vid porodičnog nasilja, mogu da se jave na broj SOS telefona 027/324-344, koji je dostupan svakog dana od 8 do 16 sati. Pomoć može da se zatraži i na 0800/100-909, van radnog vremena Kancelarije u Prokuplju, istakla je Ana Saćipović, direktorka Udruženja Romkinja „Osvit“ iz Niša.