Gradonačelnik Prokuplja uručio poklon majci prvorođene bebe u 2020. godini

Porodilište Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić”, danas je posetio gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović i tom prilikom, majci prvorođene bebe u 2020. godini uručio novčani poklon u vrednosti od 60.000 dinara.

beba1[1]
Prva beba je dečak, rođen 2. januara u 9 sati i 5 minuta, težak 3,3 kilograma i dugačak 51 centimetar. Porođaj je protekao u najboljem redu, i majka i beba se osećaju dobro.
-Rođenje našeg najmlađeg sugrađanina je jedan od najlepših događaja na početku godine. Posebno mi je drago što je on peto dete u porodici, što je dobar znak. Želja nam je da se što više dece rađa, da se čuje dečiji plač u porodilištima širom Srbije, izjavio je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

beba3[1]
On je dodao da Grad Prokuplje nastoji da prati sve mere za podsticaj rađanja koje sprovodi Republika Srbija.
-Grad Prokuplje izdvaja određena sredstva za prvorođeno, drugorođeno i trećerođeno dete u porodici, ali se trudimo i da našim građanima olakšamo roditeljstvo. Izdvajaju se sredstva iz gradskog budžeta i za subvencije boravka dece u vrtićima, besplatne udžbenike za đake prvake, nagrade najboljim učenicima. Prošle godine, obezbedili smo besplatno letovanje za 200 mališana. Grad Prokuplje izdvaja sredstva i za finansiranje vantelesne oplodnje, tako da se nadamo da će sve mere koje preduzimamo kao lokalna samouprava, uz podršku Vlade Srbije i nadležnih ministarstava dati rezultate, istakao je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.