Guča 2016:Nema nameštanja, glasanje kao na Evroviziji – za Šampiona guče bori se više od 10 majstora

  • odbor2
  • 13620351_629274423908131_3462083576599578195_n

Prvi put od ove godine glasanje na takmičenju trubača u Guči vršiće se pred očima publike i u direktnom televizijskom prenosu, rekao je Dobrivoje Marinski na današnjoj konferenciji za štampu. “Ova novina uvedena je na zahtev Saborskog odbora. Svih pet članova žirija imaće tablet i u direktnom prenosu videće se kako ko glasa. Na taj način izbeći ćemo čekanje proglašenja pobednika, i odmah nakon odsviranaih numera na malim ekranima videćemo ko je kakvu ocenu dobio. Smatram da je to veliki iskorak ka objektivnom žiriranju“ kazao je on.

odbor2

 

Marinski je naglasio da je zahvaljujući dobroj koordinaciji sa organizatorima pomerena lestvica kvaliteta Sabora.,,Uspeli smo da obezbedimo 4 milona dinara više za dodatne sadržaje. Obezbedili smo po 100.000 dinara participacije za svaki orkestar koji se takmiči, čime će im biti pokriveni osnovni troškovi. Milion dinara je nagrada za ,,Šampiona Guče“ a za fudbalski klub Dragačevo na čijem stadionu se održava takmičenje obezbeđena je ista suma novca“ naglasio je on.

Direktor Centra za kulturu Slobodan Veljović kazao je da su svi programski sadržaji definisani.,,Program je veoma zgusnut dešavanjima i na svaki sat će se smenjivati dešavanja na pozornicama. Nastupiće brojna KUD, zdravičari,pevačke grupe, trubači a biće otvorene privredne i umetničke izložbe. Žao mi je što nismo uspeli da sve zainteresovane uvrstimo u program, ali nadam se da će biti prilike narednih godina“ kazao je Veljović
Dolović – bilo opstrukcije, ali uspeli smo

Milivoje Dolović,predsednik IO Sabora kazao je da je ovogodišnje prvo takmičenje majstora trube izuzetno dobro prihvaćeno, pogotovu od trubača sa juga Srbije. ,,Moram da kažem da smo uspeli da organizujemo jedno takvo nadmetanje iako nije bilo nimalo lako, pogotovu što je na žalost, bilo opstrukcija od strane lokalnih trubačkih majstora. Ali dobili smo ogromnu podršku sa juga tako da će na tom nadmetanju nastupiti 11 orkestara. Očekujemo odgovor od Veljka Ostojića i Dejana Jevđića, kojima je upućen poziv da se izjasne do 25 jula“ kazao je Dolović
Ugostitelji – zadovoljan gost je naša briga

I ugostitelji su spremni.Tomica Protić predsednik Udruženja ugostitelja kazao je da će usluga biti na nivou i da im je cilj da Saboraši odu zadovoljni iz Guče.,,Trudićemo se da sve po čemu je Sabor postao poznat negujemo i čuvamo za generacije koje dolaze. Zadovoljan gost i budućnost Sabora nam je na prvom mestu” naglasio je Protić.

Inače od samog ulaza u Guču iz sva tri pravca je pojačana aktivnost na održavanje puteva prvog i drugog reda. U toku je uređenje i priprema saborske infrastrukture, kazao je Milivoje Dolović predsednik Izvršnog odbora.