Investiciona i poslovna konferencija za dijasporu” Projekat Link Up! Serbia II u Štutgartu- Blace predstavilo svoje potencijale

U Štutgartu je održana investiciona i poslovna konferencija za dijasporu. Uz veliko angažovanje našeg konzula Dragana Dimitrijevića konferencija je održana na visokom državnom nivou.

viber_image_2023-02-07_18-08-07-741

Na konferenciji su učestvovali i ministar bez portfelja u Vladi Srbije Đorđe Milićević, ambasadorka Republike Srbije u SR Nemačkoj, dr Snežana Janković, nekadašnji jugoslovenski ambasador u Nemačkoj i generalni konzul u Cirihu i Salzburgu Zoran Jeremić, kao i predstavnici Privredne komore Srbije i Regionalne razvojne agencije Srbije.Ispred Opštine Blace konferenciji je prisustvovala Suzana Veljović pomoćnik predsednika Opštine Blace.

viber_image_2023-02-07_18-09-23-017

 

Na investicionoj konferenciji za dijasporu u Štutgartu uspešno su predstavljeni potenicijali Opštine Blace, šljiva, višnja…i pozvani su strani investitori da ulože u našu Opštinu, poručila je nakon sastanka pomoćnica predsednika Opštine Blace Suzana Veljović dodajući:

-Proizvodnja i prerada je nešto što im je veoma zanimljivo a Opština Blace nudi kvalitetnu sirovinu i količinu.

Opština Blace inače, lider je u proizvodnji šljive u Srbiji sa preko dva miliona stabala a veoma su razvijeni prerađivački kapaciteti.

viber_image_2023-02-07_18-08-39-012

Projekat Link Up! Serbia II u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, uz podršku ambasada i konzulata u državama nemačkog govornog područja (DACH), organizuje investicione i poslovne konferencije za dijasporu, kako bi se uveo novi vid saradnje sa dijasporom i kako bi se dijaspori izneli konkretni predlozi i podrška.

viber_image_2023-02-05_14-19-16-007

Pomoćnica predsednika Opštine Blace Suzana Veljović i naš Konzul Dragan Dimitrijević

Osnovni cilj konferencije je da se pre konferencije povežu investicione mogućnosti sa dijasporom i kompanijama iz Srbije i dijaspore (povezivanje – „matchmaking“), da se tokom konferencija prikupe dodatne informacije od interesa firmi i podrže nakon konferencija. Drugi cilj konferencija je da relevantnu dijasporu, zainteresovanu da posluje u Srbiji, informiše o novim mehanizmima saradnje (onlajn – Poslovni Atlas; i oflajn – Poslovni hab) i kako da ih iskoriste za poslovanje u Srbiji.

Treći cilj konferencija je predstavljanje posebne podrške Vlade i EU za različite poslove i ulaganja u Srbiji.

Četvrti cilj konferencija je da dopuni povezivanje od strane preduzetnika.

Peti cilj je promovisanje posebnih poslovnih potencijala i tema, kao što su autsorsing, mentorstvo, i medicinski turizam.

 Konačno, šesti cilj konferencija je da se dijaspori predstavi da poslovni format može biti obostrano koristan događaj koji može da bude održiv i da se redovno organizuje.