Iz Blaca put Vranja na obuku za rad u kompaniji Yumco krenulo prvih 10 radnika

Danas je put Vranja na obuku u fabrici Yumco ,  otišlo 10 ljudi iz Blaca koji će uskoro krenuti da rade u pogonu ove fabrike  koji će uskoro početi sa radom u blačkom selu Barbatovcu.

bscap0001

Kako nam je zamenik predsednika Opštine Blace Nikola Milinčić rekao, njihova obuka trajaće dva puta po pet dana, nakon čega će kada budu stekli neophodno znanje, ,za oko dve nedelje, početi da rade u pogonu fabrike Yumco u Barbatovcu, kada se očekuje da stignu i prve mašine.

  • Odabrali smo najbolje ljude koji će reprezentovati Blace i nadamo se uspešno proći obuku a kasnije svoje znanje preneti ostalim radnicima u pogonu fabrike Yumco u selu Barbatovcu. Interesovanje za poso bilo je veliko, prijavilo se preko 120 žena a nakon intervjua koji je sa njima obavio tehnički direktor kompanije Yumco, odabrani su najbolji.

Opština Blace dala je veliki doprinos u organizaciji a najveću zahvalnost za otvaranje pogona kompanije Yumco u selu Barbatovcu dugujemo predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, rekao je zamenik predsednika Opštine Blace Nikola Milinčić.

U razgovoru sa onima koji su danas krenuli na obuku saznali smo da ovaj posao za njih mnogo znači i svi su se zahvalili na ukazanom poverenju.