Japanske prepelice na gazdinstvu Čolića u selu Đurevac – Video – izvor TV Prva

 

Posetili smo farmu mladog poljoprivrednika Dušana Čolića u selu Đurevac, koji pored farme krupne stoke, posebno uživa u uzgoju pernate živine a posebnu pažnju usmerio je ka uzgoju japanske prepelice.

bscap0000

Dušan Čolić

Vest ima video, izvor TV Prva:

Po završetku poljoprivredne škole Dušan Čolić odlučio je da se posveti radu na gazdinstvu svojih roditelja u selu Đurevac nadomak Blaca. Pored krupne stoke, Dušan je ljubitelj pernate živine pa se na njihovom gazdinstvu može videti pravo malo životinjsko cartvo, a japanske prepelice posebni su ljubimci ovog mladog poljoprivrednika.

bscap0007

Počeo je sa tri prepelice, kasnije je kupio inkubator pa se ovaj broj znatno uvećao.

bscap0008

Prepelice nisu zahtevne za uzgoj a jaja od prepelice su mnogo zdrava da se popiju sveža što nam je Dušan i demonstrirao.

bscap0009

bscap0011

bscap0012

Objekat za pernate ljubimce još uvek je u izgradnji, proširenje farme i završetak objekta planiran je za proleće a na ovom gazdinstvu gaji se i krupna stoka.

Na gazdinstvu Čolića proizvodi se oko 180 litara mleka dnevno.

Dušan je odlučio, ostaje na farmi i razmišlja o njenom proširenju. U svom kraju gotovo je jedini koji uzgaja japanske prepelice ali i jedan od mnogobrojnih farmera koji gaji krupnu stoku.

bscap0022

 

Pored životinja koje se gaje radi zarade, na ovoj farmi ima i onih koje se uzgajaju iz ljubavi među kojima su i zečevi – nemački šarac.

bscap0025

bscap0003bscap0016