KOMS Info dan – 10. februara u Kulturno obrazovnom centaru „Toplica“ u Prokuplju

  • koms_1

KOMS uz podršku Ministarstva omladine i sporta, a u okviru projekta Zajedno za made 2.0 organizuje Informativni dan u Prokuplju. Cilj događaja je informisanje o aktuelnim procesimu u omladinskom sektoru u Topličkom okrugu kao i o dobrim praksama i mogućnostima za podsticanje uključenosti mladih u lokalnoj zajednici. Teme koje će biti obuhvaćene informativnim danom biće one koje su prepoznate kao značajne za mlade u Topličkom okrgu, a to su podsticanje aktivizma kod mladih i preduzetništvo i zaposlivost mladih.

KOMS Info dan održaće se 10. februara od 11 do 14 časova u Kulturno obrazovnom centaru „Toplica“, ul. Knez Mihajlova 55, Prokuplje.

Teme koje će biti obuhvaćene informativnim danom biće one koje su prepoznate kao značajne za mlade u Topličkom okrgu, a to su podsticanje aktivizma kod mladih i preduzetništvo i zaposlivost mladih. Smatramo da je bitno adresirati ove teme je mladi čine više od 17% stanovništva Topličkog okruga i kao problemi sa kojima se oni susreću izdvajaju se upravo nemotivisanost i nedovoljna uključenost mladih u donošenju odluka koje ih se tiču, neuvažavanje mišljenja i potreba Mala mogućnost zapošljavanja i samozapošljavanja.

KOMS vas ovo prilikom poziva da se pridružite radu na poboljšanju položaja mladih u njihovim lokalnim sredinama. Neophodno je povećati nivo razumevanja ovog problema i iz toga razloga nam je potrebno interesovanje portala Blace Info kako bi se dalje prenela važnost ove teme i kako bi se dalje mladi ljudi u Topličkom okrugu, kao i lokalne vlasti uključile u ovaj proces.

Ukoliko imate neka pitanja ili su vam potrebne dodatne informacije možete me kontaktirati putem ovog mail-a ili na broj telefona +381 61 1835455. Takođe, za izjave će vam na dan događaja biti na raspolaganju predstavnici KOMS-a.