Kulturno leto u Kuršumliji posetilo preko 15 000 posetilaca

U Kuršumliji je 7. i 8. avgusta održana manifestacija „Kulturno leto 2018“. Ovogodišnja manifestacija bila je najposećenija do sada. Posetioci su imali priliku da uživaju u koncertima poznatih bendova a spektakularne nastupe imali su Stevan Anđelković i zvezda narodne muzike Saša Matić.

IMG_3090

Izvor, foto: TO Kuršumlija

IMG_2638Program je otvorio nastup KUD „Bata Lačković“ spletom igara od Čačak kola do igara iz Vranja, nakon njih nastup je imao folk bend Eh Yu bend.

IMG_2753Manifestaciju je otvorila direktorka Turističke organizacije Kuršumlije, Jasmina Savić koja je istakla da je ovo najveća manifestacija u gradu koja prerasta u tradiciju održavanja i velikom broju posetioca poželela dobrodošlicu.

IMG_3036Zvezda ovogodišnje manifestacije očekivano je bio Saša Matić koji je na svom koncertu oduševio svoje mnogobrojne obožavatelje. Matić je zajedno sa publikom pevao svoje najveće hitove: Samu ovu noć, Kad ljubav zakasni, Kralj izgubljenih stvari…

IMG_3090Drugo veče festivala započelo je koncertom Alter ego benda. Nakon njih, svoj nastup imao je Rade Vučković, kompozitor, tekstopisac i pevač koji je izveo najpoznatije pesme poput: „Dok mirno Toplica šumi“, „Dete Kuršumlije“, „S namerom dođoh“…

IMG_3227Manifestaciju „Kulturno leto 2018“ svojim koncertom je zatvorio Stevan Anđelković Zvezda Granda. Anđelković je uglavnom pevao najpopularnije pesme zabavne muzike na oduševljenje velikog broja mladih pre svega.

Manifestaciju je za ova dva dana posetilo oko 15000 posetilaca.