Mali prodavac kod prokupačke Gimnazije privukao pažnju lokalne samouprave, Sašina majka danas dobila zaposlenje

Nakon što se na društvenim mrežama pojavila slika dečaka koji prodaje neke sitnice kod Gimnazije i na taj način pomaže majki, reagovala je i lokalna samouprava. Ova porodica, dečak i majka, dobili su osnovne namirnice za život, hranu, sredstva za higijenu…
Majka dečaka Dragana, kaže da ne zna šta ju je snašlo.
–Čim sam saznala šta je uradio, odmah sam otišla po njega. Pa ne može on da brine o meni, ja sam majka, ja moram da vodim računa o njemu. Mnogo me je sramota. Primamo socijalnu pomoć i dečiji dodatak, nemamo našu kuću, sa tim novcem plaćam račune, ali nekako izlazimo na kraj. Aktivno tražim posao, nadam se da će nešto da bude posle ove korone. Ali moj Saša ne treba da brine o tome, ja sam tu da sve obezbedim, kaže ona.
Gradonačelnik Prokuplja, Milan Aranđelović, kaže da majka ne mora da čeka da prođe korona i da počinje da radi u Domu zdravlja kao higijeničarka.
-Majka je dobila posao jer kao gradonačelnik Prokuplja, ne mogu da dozvolim da deca prodaju na ulici i pomažu roditeljima. Znam da je teško, da mnogi nemaju zaposlenje. Zato se i gradi industrijska zona, pa će neki i u penziju, trudimo se da svi naši sugrađani dobiju posao u narednom periodu, da u Toplici nema nezaposlenih. Apelujem na ljude da se još malo strpe. Ali, da malo dete prodaje na ulici da bi pomoglo majki, umesto da uči i da se igra sa vršnjacima, to je nedopustivo. Saša će sigurno da izraste u dobrog čoveka, i mogu slobodno da kažem da se ponosim što imam takve sugrađane, komšije, a posebno najmlađe koji će sutradan da vode ovaj grad. Dečaku ćemo pomoći oko pribora za školu, a majka će da radi i brine o njemu, kazao je Aranđelović.
Draganinoj sreći nije bilo kraja.
–Hvala gradonačelniku, zvao me je odmah, i on i njegovi saradnici, pomoćnici. Ne znam šta bih drugo rekla, sem da ne postoji ništa lepše nego kad lokalna samouprava brine o svojim građanima. Hvala mu puno, od srca, rekla nam je Dragana.
I mali Saša je presrećan. Kaže, biće možda nekad trgovac, kad za to dođe vreme. Za sad će raditi ono što treba da radi, da uči školu, igra se sa drugarima i bude dete. Što duže, to bolje.