Mihajlović: Dodatnih 2,6 milijardi za puteve u Topličkom kraju

Pored redovnog održavanja, u putnu infrastrukturu Topličkog kraja biće uloženo dodatnih 2,6 milijardi dinara, najavila je u Beloj Palanci potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Izvor RTS.

Zorana Mihajlović je u kampu “Koridora Srbije” u Beloj Palanci, zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, održala sastanak sa načelnikom Topličkog okruga i predsednicima opština iz ovog kraja.Sastanku je prisustvovao i predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić.

Sastanak u Beloj Palanci

Sa njima je razgovarala o infrastrukturnim projektima važnim za Prokuplje, Blace, Žitorađu i Kuršumliju, saopšteno je iz kabineta potpredsednice vlade.

Mihajlovićeva je istakla da je i danas sa predsednicima opština i načelnikom okruga razgovarala o prioritetima kada su projekti u infrastrukturi u pitanju, te da su zajednički dogovorili šta će se realizovati u ovoj i narednoj godini.

“Pored redovnog održavanja putne mreže, što je obaveza ‘Puteva Srbije’, u putnu infrastrukturu Topličkog kraja uložićemo dodatnih 2,6 milijardi dinara. Svi putevi u Srbiji moraju imati asfalt”, rekla je ministarka.

Udovičić: Nastavljamo da ulažemo u sportsku infrastrukturu

Vanja Udovičić je istakao da i današnji sastanak pokazuje da su za Vladu sve lokalne samouprave podjednako važne i da su tu da razumeju probleme opština i pomognu u rešavanju.

“Nismo prvi put na jugu Srbije, nastavljamo da ulažemo u sportsku infrastrukturu. Završićemo pojedine sportske objekte čija gradnja je započela dvehiljaditih i rekonstruisaćemo postojeće.”, rekao je Udovičić, zahvalivši se ujedno Mihajlovićevoj na želji da razvija ženski sport.

Načelnik Topličkog okruga Milan Aranđelović rekao je da je na današnjem sastanku bilo reči o projektima iz resora oba ministarstva i dodao da su prepoznati problemi ovih opština i date garancije za pomoć u njihovom rešavanju.

Aleksandar Simonović, gradonačelnik Prokuplja je naveo da je današnji sastanak još jedan dokaz da Vlada brine o jugu Srbije i dodao da će u ovom gradu biti rekonstruisano nekoliko puteva – od Prokuplja do Žitnog Potoka, Ribarske banje i Blaca, kao i izgradnja trim staze na brdu Hisar.

Milan Ćurčić, predsednik opštine Blace, izjavio je da je održan konstruktivan sastanak sa dva ministra i da su dobili čvrste garancije da će u saradnji sa opštinama rešavati probleme od važnosti za kvalitetan život građana ovih samouprava.

Predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević je naveo da je danas dogovoreno da se većina gorućih problema rešava u ovoj godini, te da će zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta 120 miliona dinara biti uloženo u kupališni kompleks u ovoj opštini.

Nebojša Jović, zamenik predsednika opštine Kuršumlija je istakao da je dogovorena rekonstrukcija nekoliko puteva, pre svega Rudare-Prolom banja, Kuršumlija-Merdare i dve lokalne ulice u ovoj opštini.