Miholjski susreti sela u Trbunju – 16.i 17.oktobra

Opština Blace dobila 500 hiljada dinara od Ministarstva za brigu o selu za organizaciju Miholjskih susreta koji će biti održani u selu Trbunju.

Opština Blace u saradnji sa MZ Trbunje 16.i 17.oktobra  organizovaće ovu manifestaciju koja će okupiti meštane svih sela sa teritorije Opštine Blace.  Tema manifestacije u Trbunje biće sportska takmičenja, zabava, planinarenje…

Predsednik MZ Trbunje Dobrica Milosavljević ističe da su seoske sportske igre koje su do sada održane 13 puta, ove godine prerasle u Miholjske susrete sela te se zahvalio Ministarstvu za brigu o selu i ministru Krkobabiću na finansijskoj podršci.

Miholjski susreti sela u Trbunju će 16.i17.oktobra okupiti preko 200 ljudi sa teritorije cele blačke opštine a planirano je da učešće u takmičarskom delu uzmu ekipe sastavljene iz svih mesnih zajednica blačke opštine.

Predsednik MZ Trbunje Dobrica Milosavljević zahvalio se opštini Blace na pomoći pri organizaciji manifestacije koja će ove godine trajati dva dana i pozvao predstavnike svih mesnih zajednica da prijave svoje ekipe.

Poziv je upućen i svima koji žele da prisustvuju ovoj jedinstvenoj manifestaciji gde će biti organizovan i bogat kulturno-umetnički program.

Prvog dana Miholjskih susreta sela biće organizovan bogat takmičarski program uz već tradicionalne sportske igre: mali fudbal, basket, šah, bacanje kamena s ramena, skok u dalj iz mesta, nadvlačenje konopca, pikado (žene),pikado (muškarci)…

Drugog dana biće organizovano planinarenje na maršuti od spomen česme Čika Duško Jovanović u Trbunju do hrama sv.Trojice do kuće Rada Drainca u Trbunju.

Organizatori upućuju poziv svima da budu odgovorni i poštuju sve propisane epidemiološke mere.