Ministar poljoprivrede posetio najveći zasad višnje u Žitorađi

  • v1
    Zitoradja, 25. oktobra 2015 - Ministar poljoprivrede i zastite zivotne sredine Branislav Nedimovic posetio je sa otpravnikom poslova ambsadae Danske Morten Skovgrad Hansenom Zitoradju gde je obisao najveci zasad visnje u tom kraju. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ dr
  • v2
    Zitoradja, 25. oktobra 2015 - Ministar poljoprivrede i zastite zivotne sredine Branislav Nedimovic posetio je Zitoradju gde je obisao najveci zasad visnje u tom kraju. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ dr

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović posetio je danas, najveći zasad višnje u Žitorađi i tom prilikom rekaoda će tokom 2017. i 2018. godine Republika Srbija ulagati u razvoj voćarstva i stočarstva.

“Moramo da podižemo nove zasade i nove prerađivačke kapacitete ali da gajimo različite sorte voća“, kazao je ministar Nedimović u razgovoru sa poljoprivrednicima Žitorađe.

Nakon obilaska plantaže višanja površine 50 hektara vlasnika Ivana Veljkovića iz sela Grudaš, zasađenog u okviru danskog projekta „Fruits&Berries“, ministar Nedimović i otpravnik poslova ambasade Kraljevine Danske Morten Skovgard Hansen razgovarali su sa poljoprivrednicima koji su učestvovali u ovom projektu u Žitorađi.