Nagradni likovni konkurs za sve prvake i predškolce

Kompanija „Forma Ideale“ organizuje nagradni likovni konkurs pod nazivom „Nacrtaj, oboji i osvoji“, za sve prvake i predškolce iz svih osnovnih škola i predškolskih ustanova iz cele Srbije, saopštili su iz te kompanije.

likovni-konkurs-2021-najava

Takođe su naglasili, da na ovaj način žele da doprinesu razvoju kreativnosti kod školaraca i prve dane školovanja učine radosnijim za sve mališane, njihove škole i porodice.

–Na ovaj jubilarni, deseti po redu, likovni konkurs godišnje se prijavljuje oko 50.000 dece iz naše zemlje zbog čega predstavlja manifestaciju od nacionalnog značaja u Srbiji, ističu u toj kompaniji.

Konkurs je otvoren tokom septembra i organizuje se u svim školama i predškolskim ustanovama u Srbiji koje se odluče za učestvovanje. Mališani imaju šansu da svoju kreativnost iskažu na način koji odaberu, likovnom tehnikom koja im se najviše dopada i koja im je bliska, Crtaju na temu „Moja idealna soba“ i radove predaju svojim učiteljima, odnosno vaspitačima, koji ih dalje prosleđuju organizatoru konkursa najkasnije do 30. septembra 2021. godine do kada je omogućena prijava i učešće.

Najtalentovaniji prvaci i predškolci, čiji crteži budu proglašeni najboljima, osvojiće vredne nagrade. Tako će najbolji radovi biti nagrađeni sa po šest garderobera, kompjuter stolova i dečijih kompjuter stolica, po tri u obe starosne kategorije. Druga nagrada se sastoji od po osam ležajeva, po četiri u obe starosne kategorije. Treća iz 12 vreća za sedenje, po šest u obe starosne kategorije i četvrta iz 200 svezaka, po 100 u obe kategorije.

Radove će ocenjivati tokom oktobra stručni žiri, a spisak nagrađenih će biti objavljen 1. novembra 2021. godine.

Mališani, njihovi roditelji, škole i predškolske ustanove zainteresovane za učešće na konkursu sve informacije mogu dobiti putem kontakt telefona 034/617-1364 ili e-mail: deciji.konkurs@formaideale.rs.