Akcije dobrovoljnog davanja krvi u Prokuplju – održavaju se redovno uz posebne mere

-Akcije dobrovoljnog davanja krvi, biće organizovane po utvrđenom planu, ali uz posebne mere, saopštili su nadležni u Crvenom krstu u Prokuplju.

c.krst

Naredna akcija, najavljena je za ponedeljak, 23. mart, od 8 do 15 sati u prostorijama Doma kulture, jer krv je stalno potrebna pacijentima.

Nadležni upozoravaju da svaki davalac koji je zdrav i želi da da krv, treba da se odazove akciji i na taj način doprinese stabilnosti krvnih zaliha.

U cilju sprečavanja prenošenja Covid 19 infekcije, za davaoce krvi se primenjuju dodatne mere opreza. Većina mera je uobičajena, a dodatne procedure imaju za cilj da pojačaju zaštitu davaoca i primaoca krvi.

Iz Crvenog krsta upozoravaju davaoce da se ne odazivaju akciji ukoliko su u poslednjih 28 dana putovali izvan Srbije. To se odnosi i na one koji imaju prehladu, kijavicu, kašalj, povišenu temperaturu ili su bili u kontaktu sa bolesnom osobom čiji simptomi liče na infekciju korona virusom.

U Prokuplju se akcije dobrovoljnog davanja krvi sprovode svakog drugog i četvrtog ponedeljka u mesecu, u organizaciji Crvenog krsta, Zavoda za transfuziju krvi Niš i prokupačkog Doma kulture.

Sve informacije o narednim akcijama, mogu se videti na sajtu Crvenog krsta u Prokuplju.