„Arhangeli“ oduševili Prokupčane

Istaknuti vokalni pedagod i operski pevač profesor Vojislav Spasić, kome su kako kaže, njegovi učenici ponos, a Toplica radost, svojim sugrađanima po rođenju, maestralnim nastupom, jedno obično julsko veče učinio je posebnim.
U nepunih sat vremena raznolikog programa, koji je počeo Šantićevom pesmom „Što te nema“, a nastavljen starim hitovima i popularnim pesmama koje se ne zaboravljaju, Spasić je sa svojim „Arhangelima“ otpevao i italijansku kanconu, a onda je do kraja koncerta muzikom prošetao kroz celu Srbiju.
-Volim da dođem u grad u koji je moj otac rođen. Ovo je veoma lep i na jedan poseban način je i moj rodni kraj u koji sam kao mlađi često dolazio. Sada mi obaveze to ne dozvoljavaju i zato ću večeras uživati sa mojom ovdašnjom publikom, rekao je operski pevač Vojislav Spasić i dodao da „Arhangeli“ postoje od 2015. godine i da su dosad osvojili preko 60 državnih i međunarodnih nagrada i priznanja, među kojima su i „Petar Konjović“ „Nikola Cvejić“, „Vera Vitkai-Kovač“.
„Arhangeli“ imaju pevače svih žanrova, počev od solo pevanja, popa, džeza, roka, pa sve do etno i narodne muzike.
-Cilj nam je da prikupimo sredstva za školarinu studenata koji su članovi „Arhangela“, jer su oni svom gradu Kragujevcu doneli veliki broj nagrada i priznanja, predstavljajući ga po celoj Srbiji na najlepši način. Želimo da obezbedimo sredstva za njihov dalji profesionalni razvoj, istakao je Spasić.
Da članovi ovog pevačkog ansambla to svakako zaslužuju potvrdile su velike nagrade koje su dobili na brojnim takmičenjima, od kojih je poslednje bilo u Moskvi. Na ovom njihovom nastupu to je potvrdila i oduševljena prokupačka publika, koja ih je dva puta vraćala na bis i organizatorima poručila da ove Kragujevčane ponovo pozovu da gostuju u našem gradu.