Badnji dan po prvi put obeležen u kasarni u Prokuplju

U kasarni “Ratko Pavlović Ćićko” u Prokuplju, nakon više decenija, po prvi put je proslavljen Badnji dan. Osvećenju i paljenju badnjaka, pored pripadnika Vojske Srbije, prisustvovali su protojerej Milomir Pavlović i Nenad Milosavljević, i jerej Nemanja Simić, sveštenici crkve “Svetog Prokopija”.

vojska1

-Pravoslavni vernici danas proslavljaju Badnji dan, kojim zvanično započinje obeležavanje Božića. Nakon više od 50 godina, doživeli smo da jedan od najznačajnijih hrišćanskih praznika, obeležavamo zajedno sa pripadnicima naše vojske, izjavio je protojerej Milosavljević i istakao da sveštenici već nekoliko godina učestvuju u obeležavanju krsne slave prokupačke kasarne “Sveti Marko”.

vojska2

Prema njegovim rečima, dobro je što pripadnici Vojske Srbije sada u krugu svojih kasarni mogu da se mole Bogu i što sada imamo i vojne sveštenike.

Uz pozdrav “Mir Božiji, Hristos se rodi”, Milosavljević je svim pripadnicima Vojske Srbije čestitao jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika, Božić.

Komandant kasarne u Prokuplju, major Borko Bućković, naglašava da je dobro što su se vojska i crkva ujedinili.

 -Nijedna značajnija proslava ili obeležavanje važnih datuma, u kasarni ili gradu Prokuplju, ne prolaze bez Vojske Srbije i sveštenstva. Na ovaj način, mi poštujemo svoju istoriju, veru, kulturu, običaje i tradiciju, zaključio je Bućković, koji je pripadnicima Vojske Srbije i građanima Prokuplja čestitao Božić.