Simo Božić iz Blaca – mladi proizvođač kupusa – VIDEO TV PRVA

Posetili smo Simu Božića, mladog proizvođača kupusa i evo kakva su njegova iskustva kada je proizvodnja ovog povrća u pitanju.

Vest ima video, izvor TV Prva:

Simo Božić iz Blaca jedan je od mladih ljudi koji se odlučio da se bavi poljoprivredom. Ovih dana privodi kraju berbu kupusa, povrća koje na svom imanju gaji više od jedne decenije.

DSCN1416

Simo Božić iz Blaca mladi proizvođač kupusa

Kvalitet nasuprot kvantiteta ove godine je dobar, a vremenski uslovi nisu bili povoljni za proizvođače kupusa, saznajemo od Sime Božića.

Trenutna i ovogodišnja cena kupusa, prema rečima Sime Božića bila je zadovoljavajuća i pružala mogućnost zarade a trenutna cena je 25 dinara.

bscap0000

Proširenje proizvodnje kupusa, planovi su ka kojima su Božići usmereni za naredni period.

Na svom gazdinstvu Simo Božić paralelno se bavi i voćarstvom za šta je do sada više puta nagrađivan od strane lokalne samouprave, a nedavno je kao nagrađeni mladi voćar bio na studijskoj poseti u Brčko Distriktu gde je imao priliku da razmeni iskustva sa tamošnjim poljoprivrednicima.

Potencijala za proizvodnju kupusa u ovom delu Srbije ima dovojno, Božići uspešno iskorišćavaju prirodne pogodnosti i rade na tome da usavrše proces proizvodnje kupusa.

Ovogodišnja berba kupusa uskoro se završava a sav ovogodišnji prinos Božić su plasirali na pijacama širom juga Srbije.

 

bscap0004