Blačka šljiva na putu oko sveta

Voćari blačkog kraja koji šljivu gaje na površini od preko 6000 hektara i u broju od oko 2,5 miliona stabala, krenuli su u berbu voća po kome je ovaj kraj na daleko poznat.

DSCN9743

Ovom voću u čast, blačani su posvetili manifestaciju koju su s razlogom nazvali „ Dani šljive“ a koja se ove godine po 17. put održava u Blacu.

Organizatori, Opština Blace i Turistička organizacija  Blace, očekuju veliki broj posetioca tokom sva četiri dana manifestacije zahvaljujući kojoj će blačka šljiva obići svet a za šta će biti najzaslužniji mediji koji su u Blacu počeli da ispisuju najlepšu priču o šljivi koja se gaji u blačkom kraju, mestu koje je lider u proizvodnji šljive u Srbiji.

Bogat programski sadržaj uz mnogo lepih iznenađenja očekuje vas sva četiri dana manifestacije.

U takmičarkskom delu privredno-turističke manifestacije Dani šljive Blace 2019 biraju se najbolji mladi stočar,najuspešnija žena u poljoprivrednoj proizvodnji,najbolji mladi voćar,najbolji šljivik i najbolja zlatna šljivova rakija…

U takmičarkskom delu privredno-turističke manifestacije Dani šljive Blace 2019 biraju se najbolji mladi stočar,najuspešnija žena u poljoprivrednoj proizvodnji,najbolji mladi voćar,najbolji šljivik i najbolja zlatna šljivova rakija.

U petak, od 12:00 časova u Hotelu In Opština Blace i Fondacija Ana i Vlade Divac dodeliće bespovratna sredstva mladim poljoprivrednim proizvođačima.