Brza reakcija predstavnika Grada Prokuplja: Očišćen put do kuće bake i deke u zaseoku Bačije

Da Grad Prokuplje podjednako brine o svim građanima, bilo da su oni u centru grada ili po selima i zaseocima, svedoči to što su član Gradskog veća za infrastrukturu Žarko Koprivica i pomoćnik gradonačelnika Vladica Mladenović odmah po pozivu alarmirali nadležne službe i izašli na teren kako bi put do kuće porodice Mladenović u zaseoku Bačije bio počišćen od snega, i kako bi deka Radoslav (85) i baka Dragojla (84) mogli nesmetano da izađu iz doma, prošetaju dvorištem i nahrane stoku.
Put do kuće je bio neprohodan, ali to je sada prošlost.

IMG-68fe716be3cf8592f936c782fd461f32-V

IMG-4598feac76b4c31e20cc76bc46b1d314-V
-Deka i baka su sami, ne žele da napuštaju svoju kuću. Zvali smo ih da dođu kod nas da žive, ali oni ne žele da čuju za to. Otac i majka budu u selu tokom leta po nekoliko meseci, ali ne mogu stalno zbog obaveza. A oni ne žele da napuste domaćinstvo, životinje koje čuvaju. Da nije bilo predstavnika Grada Prokuplja, koji su reagovali odmah po pozivu, ko zna šta bi se dogodilo. Ne bi mogli da izađu zbog velikog snega, da nahrane životinje, kaže Aleksandar Arsenović iz Obrenovca, unuk Radoslava i Dragojle.

IMG-016534274309d869649f1cb5d32cf293-V
On je iskoristio priliku da se zahvali lokalnoj samoupravi na brzoj reakciji.
-Hvala dr Darku Laketiću, narodnom poslaniku, i on se uključio u rešavanje problema. Hvala Žarku Koprivici i Vladici Mladenoviću. Sneg je očišćen, a Koprivica i Mladenović su obišli deku i baku i odneli im paket sa osnovnim životnim namirnicama, ističe Arsenović.
Koprivica i Mladenović kažu da su uvek tu za građane, da pomognu sve što mogu.
-Dobili smo poziv i odmah izašli na teren. Obzirom da je sa naše strane bilo nemoguće očistiti sneg, kontaktirali smo Opštinu Kuršumlija, koja je poslala mašine i sve se brzo završilo. Ovim putem se zahvaljujemo komšijama iz Kuršumlije. Put je očišćen i ljudi sada mogu normalno da izlaze iz dvorišta i brinu o domaćinstvu, ističu resorni većnik Žarko Koprivica i pomoćnik gradonačelnika Vladica Mladenović.