Crveni krst Prokuplje uspešno realizovao projekat “Narodna kuhinja i socijalna delatnost”

Crveni krst Prokuplje tokom 2018. godine sa uspehom je realizovao projekat “Narodna kuhinja i socijalna delatnost”, kada je socijalno ugroženim porodicama ukupno podeljeno 67.200 obroka, od kojih 56.400 kuvanih i 10.800 suvih obroka.
Sekretar ove organizacije, Dragan Subotić, kaže da su u realizaciji ovog projekta imali izuzetnu pomoć i saradnju od strane lokalne samouprave, Turističko sportske organizacije i Centra za socijalni rad.
-Socijalno ugroženim porodicama u seoskim sredinama tokom maja i juna podeljeno je 300 paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Sredstva za kupovinu ovih paketa obezbeđena su od strane Grada Prokuplja u ukupnom iznosu od 367.584 dinara, rekao je Subotić i dodao da je iz lokalnog budžeta izdvojeno i 231.993 dinara za kupovinu 450 pateta sa osnovnim životnim namirnicama, koja su u novembru prošle godine dobile ugrožene porodice iz seoskih sredina.
Prema njegovim rečima, pomoć u osnovnim životnim namirnicama deljena su i u najudaljenijom prokupačkim selima, gde su uglavnom staračka domaćinstva.
Najugroženijim porodicama ukupno je dodeljeno 108 kubnih metara ogrevnog drveta, a sredstva za kupovinu obezbeđena su iz gradskog budžeta u iznosu od 594.000 dinara.
Subotić ističe da je Crveni krst u svom svakodnevnom radu imao nesebičnu pomoć nadležnih gradskih službi, Crvenog krsta Srbije, Centra za socijalni rad, JKP “Hameum”, mnogih privatnih firmi, donatora i volontera.