Dečija nedelja u O.Š „ Stojan Novaković“ – Radionica sa Lanom Nikolić

U okviru obeležavanja Dečije nedelje u osnovnoj školi „ Stojan Novaković“ u Blacu bibliotekar ove škole Marija Ristić organizovala je radionicu  na temu – Prava dece. Realizator radionice bila je Lana Nikolić a učesnici učenici petog i šestog razreda. U radionici su učestvovali i učenici četvrtog razreda učiteljice Mirjane Todorović koji su ovom prilikom izveli nekoliko dramskih prikaza.

DSCN0784

Lana Nikolić je trenutno na doktorskim studijama filološkog fakulteta a radi kao novinar i voditelj na radiju 202 u Beogradu gde između ostalog ima i svoju autorsku emisiju koja se zove Perspektiva.

DSCN0785

Lana je inače poreklom Blačnaka i osnovnu i srednju školu završila je u Blacu. Bila je ovo i prilika da se ponovo sretne sa svojom učiteljicom Dragojlom Pavlović.

DSCN0799

Radionica je bila interaktivnog karaktera i deci veoma zanimljiva po načinu pristupa koji se razlikovao od ostalih radionica. Naime, Lana je tokom ove radionice imala želju da uglavnom čuje šta je to što današnja generacija blačkih osnovaca ima da kaže.

DSCN0786DSCN0787DSCN0789DSCN0790DSCN0794DSCN0798

DSCN0800DSCN0802