Dodeljeni sertifikati polaznicima obuke

U prostorijama Biznis inkubator centra (BIC) u Prokuplju dodeljeni su sertifikati polaznicima obuke “Preduzetništvo i internet mogućnosti”. Podeli sertifikata, osim polaznika, prisustvovali su i članovi Opštinskog veća Opštine Prokuplje Filip Jovanović i Radoslav Mihajlović.
Menadžer projekta Milivoje Arsović napomenuo je da je dvomesečnoj obuci prisustvovalo 26 mladih ljudi iz Prokuplja i drugih opština Topličkog upravnog okruga.
– Interesovanje polaznika za sticanje novih znanja neophodnih za otvaranje sopstvenih firmi bilo je na visokom nivou. Tokom dvomesečne obuke oni su se upoznali kako i na koji način da otvore firmu i pokrenu sopstveni biznis, rekao je Arsović dodavši da će četiri najbolja polaznika imati mogućnosti da prilikom pokretanja sopstvenog posla u narednih godinu dana besplatno koriste prostorije BIC.
Čestitajući polaznicima uspešan završetak obuke menadžer stručnih aktivnosti u BIC Milorad Gogić naglasio je da stečena znanja i veštine tokom obuke pružaju mogućnost pokretanja privatnog posla.
– Sertifikat koji su dobili polaznici otvara im mogućnost, da uz dobre biznis planove i stalno usavršavanje u poslu, kod mnogih donatora i nadležnih agencija mogu da konkurišu za dodelu sredstava neophodnih za pokretanje proizvodnje u novootvorenim firmama, rekao je Gogić dodavši da su zaposleni u BIC svim polaznicima i u narednom periodu spremni da pruže stručnu pomoć prilikom pokretanja privatnog posla.