Dom kulture Prokuplje – nagrade za vredan rad

  • dom kulturekzs

Prokupački Dom kulture „Radivoj Uvalić Bata“ ovih dana može da se pohvali velikim brojem nastupa, ali i nagrada na njima.
Na takmičenju horova u Valjevu“ Horfestu“, Dečiji hor Doma kulture „Sanjalice“ osvojio je drugu nagradu u sveukupnom plasmanu i specijalnu nagradu za narodnu kompoziciju. Oni su i na šestom Republičkom festivalu horova dece i mladih „Fedeho“ osvojili prvu nagradu za muzičko-scenski nastup, te su po ko zna koji put potvrdili da nagrade na njihovu adresu ne stižu slučajno i da se rad i uporno vežbanje uvek isplati.
Kada je reč o pozorištu „Hranislav Dragitinović“, koje radi u okviru Doma kulture i ono je svojoj kući i gradu donelo tri vredne nagrade.
Predstava „Kaskader“, na međuokružnom takmičenju amaterskih pozorišta u Lebanu, sa kojom su nasatupili prokupački amateri, osvojila je prvo mesto u celokupnom plasmanu, drugo za scenografiju, koju je opet uradio niko drugi do Milan Ilić Trša, a prvu nagradu za najboljeg glumca festivala, ovaj put je odneo Zoran Radenković.
Direktorka prokupačkog Doma kulture Tijana Petrović je na konferenciji za novinare istakla da se svi zajedno ponose uspesima koje su postigli i da se ovom prilikom zahvaljuje svojim kolegama na predanom radu, ali i Opštini Prokuplje na podršci koja nikad ne izostane.
Ona je dodala i to da je na međuokružnom takmičenju amaterskih pozorišta u Lebanu učestvovalo 15 predstava i da je to što su prokupački glumci, ali i hor „Sanjalice“ postigli, za svaku pohvalu.
U Domu kulture su najavili i veliki zajednički koncert, na kome će KUD „Abrašević“ dočekati Nacionalni ansambl Kosova i Metohije KUD „Venac“ iz Gračanice. Koncert je zakazan za 20 časova u Domu kulture.