Dom zdravlja Blace i Policijska stanica Blace edukovali maturante o rizičnom ponašanju, nasilju i bolestima zavisnosti

Zdravstveni radnici Doma zdravlja Blace su u saradnji sa Policijskom stanicom Blace, realizovali predavanja u Srednjoj školi na temu sigurnog i bezbednog ponašanja povodom proslave poslednjeg dana nastave srednjoškolskog obrazovanja i proslave maturske večeri.

IMG_3736

Cilj predavanja je informisanost učenika četvrtog razreda srednje škole o bezbednoj vožnji, poštovanju saobraćajnih propisa, o nedoličnom i nasilničkom ponašanju i o posedovanju i korišćenju opojnoh droga. Ova preventivna aktivnost je imala zadatak da poveća bezbednost učenika završnih razreda srednjih škola i očuva povoljno stanje bezbednosti za vrme proslava, kojima učenici obeležavaju kraj školovanja.

IMG_3737

Predstavnici Doma zdravlja i Policijske stanice su maturantima poručili da završetak svog školovanja treba da provedu u veseloj, lepoj i bezbednoj atmosferi, da tokom godina koje su pred njima paze u kakvom se društvu kreću, koga biraju za prijatelje, kako ne bi došli u problematične situacije. Poručili su im, takođe, da se za svaki oblik nasilja koji i se desi, elektronsko, ekonomsko, fizičko, seksualno obavezno obrate policiji.

IMG_3738IMG_3739IMG_3740IMG_3741IMG_3743