Dom zdravlja Blace:”Zajedno do zdravlja” vraća osmeh korisnicima organizacije ,,Inkluzija danas ”

Dom zdravlja Blace zajedno sa geranto domaćicama organizacije ,, Inkluzija danas ”, a u cilju unapređenja zdravlja, poboljšanja kvaliteta života i približavanje sistema zdravstvene zaštite svojim korisnicima, a i korisnicima ove organizaacije, nastavlja sa svojim aktivnostima na terenu.

IMG_4147

Zdravstveni radnici su uz podršku geranto domaćica obišli starija lica koja žive sama i nisu u stanju da se staraju o sebi ili žive sa srodnicima koji nisu u mogućnosti da im pruže adekvatnu pomoć na području sela Đurevac, Prebreza, Sibnica i Čučale.

IMG_4148

Iako su ovom prilikom zdravstveni radnici obavljali uobičajene aktivnosti kao što su klinički pregled, merenje krvnog pritiska i merenje šećera u krvi, ovim starim, nemoćnim i ne retko zaboravljenim licima je najviše prijala lepa reč i razgovor sa lekarom i medicinskim sestrama.

IMG_4149

Cilj ove akcije koju Dom zdravlja sprovodi pod sloganom ,,Zajedno do zdravlja” je ne samo poboljšati kvalitet usluga korisnicima zdravstvene zaštite, već i omogućiti veću dostupnost zdravstvenih resursa i to fizičkki, prostorno i besplatno.

IMG_4150IMG_4152IMG_4153IMG_4154IMG_4156