Drainčevi susreti u maju

  • unnamed (3)

Na Savetu Drainčevih susreta rečeno je da je program majskog dela 48. književne manifestacije Drainčevi susreti pesnika, spreman za početak.
Ovogodišnji susreti, kako je istaknuto, počeće tradicionalnim polaganjem cveća i poetskim programom na Drainčevom grobu u Beogradu. U Udruženju književnika Srbije istog dana u 18 časova biće održana promocija knjige „Antologija dobitnika nagrade Drainac 1996-2016“, dok će u kući Đure Jakšića od 20 časova svoje stihove govoriti toplički pesnici.
Majski deo programa nastavlja se 4.maja u Prokuplju, kada će se dečiji pesnici Tode Nikoletić, Vlasta Cenić i Elizabeta Georgijeva, družiti sa mališanima iz Prokuplja, Žitorađe, Blaca i Kuršumlije.
U Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“ u 15 časova Piramida knjiga Narodne biblioteke Srbije svečano će uručiti prikupljene knjige prokupačkoj biblioteci. Majski susreti poezije od 17 časova biće preseljeni u Narodni muzej Toplice, kada će Drainčevu poeziju kazivati Danilo Petrović, a za muzički program biće zadužen Aleksandar Miljković. Predstaviće se i Poetski teatar Biblioteke, a besedu o Draincu govoriće dr Gojko Tešić. Na istom mestu od 19 časova i 30 minuta biće održana tribina „Generacije 70-ih- Magistralni tokovi i dometi“, na kojoj će učestvovati Gojko Tešić, Dragan Bošković i Jelena Mladenović.
U programu Drainčevih književnih susreta uvrštene su i Sesije filozofskog društva, koje će biti održane 19. i 20. maja u Narodnom muzeju Toplice.