Dve bronze za boksere Topličanina

Na pojedinačnom prvenstvu u boksu za muškarce uzrasta pionira, školaraca i mladih i za žene svih uzrasta koje je održano u Kragujevcu bokseri Topličanina osvojili su dve bronzane medalje.

U konkurenciji juniora u kategoriji do 57 kg. bronzu je osvojio Filip Arifi dok je u kategoriji do 66 kg. takođe u konkurenciji juniora isti uspeh ostvario i doneo bronzu Elvin Sadiković.

Trener boksera Topličanina Zenko Mutić zadovoljan je postignutim rezultatima i kaže da su bokseri Topličanina u polufinalnim borbama bili potpuno ravnopravni i da su nijanse i sudijske procene odlučile ko će u finale.

Na prvenstvu je ukupno bilo 165 učesnika oba pola iz 53 kluba, a u program je ušao 161 takmičar.Masovnost je osnovna odlika ovog šampionata pri čemu je zbog razlike u klasi suparnika bilo i jako mnogo prekida, predaja i neizlazaka na ring. Trend opadanja broja boksera iz prethodnih godina je ove godine definitivno zaustavljen, čini se da se interesovanje za plemenitu veštinu polako vraća što rezultira povećanim brojem takmičara u nižim uzrastima u odnosu na prethodne godine.