Humanitarni koncert za malu Nikolinu iz Prokuplja

  • koncert-humanitarni-1

Film klub Prokuplje, u ponedeljak 30. aprila u 19 i 30 organizuje humanitarni koncert za Nikolinu Josić, kojoj je hitno potreban novac za operaciju tumora, koja se mora obaviti u inostranstvu. Sav prihod od ulaznica, koja košta 200 dinara, namenjen je za lečenje male Prokupčanke Nikoline.
Za našu sugrađanku Nikolinu novac za operaciju već sakuplja Humanitarna fondacija „Budi human“.
Nikolina je do sada već primila šest ciklusa hemoterapije, ali joj je sada neophodna operacija, kako bi tumor bio uklonjen. Operaciju je moguće obaviti jedino u inostranstvu, a za nju je roditeljima ove devojčice, potrebna finansijska pomoć.
U jesen 2017. godine mala Nikolina je posle završenog prvog razreda osnovne škole pošla u drugi, kada je sa svojim drugarima proslavila i osmi rođendan. Radovala se svakom školskom danu i novim lekcijama, ali je ubrzo njeno bezbrižno detinjstvo poremetilo saznanje da boluje od opake i neizlečive bolesti. Oteklina na desnoj strani grudnog koša, koju je majka primetila, nije bila bezazlena povreda izazvana dečijim nestašlukom. Posle preventivnih pregleda, lekari su ustanovili da se radi o opakoj bolesti, za koju je dijagnoza glasila Ewing sarkom sa lokacijom na sedmom rebru desne strane grudnog koša.
Uprkos svemu što ju je zadesilo, Nikolina Josić je ostala vesela devojčica, svesna svega što joj se događa. Strpljivo odbrojava dane do trenutka kada će njeno lečenje biti završeno, kako bi se vratila normalnom životu, školi i svojim drugarima koji s nestrpljenjem očekuju njen povratak.
Organizatori humanitarnog koncerta Film klub i Dom kulture, zajedno sa učesnicima, Muzičkom školom „Kornelije Stanković“, muzičkim bendom „Bez Lene“, Dečijim horom „Sanjalice“ i recitatorima Osnovne škole „9. oktobar“ koju Nikolina Josić pohađa, pozivaju Prokupčane da dođu na koncert, u ponedeljak u 19 i 30 u Dom kulture i svojim malim prilogom pomognu u ozdravljenju svoje male sugrađanke, kako bi nastavila da uživa u svakodnevnim životnim radostima sa svojim vršnjacima.
Svi oni koji žele da pomognu osmogodišnjoj Nikolini Josić, mogu to da urade i uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.
Dinarski račun je: 160-503232-88, devizni: 00-540-0002649.5, IBAN broj: RS 35160005400002649555
Pomozimo Nikolini!
Upišimo 482 i pošaljimo SMS na 3030. Iz inostranstva upiši: human 482 i pošalji SMS na 455. Cena poruke je 20CHF.