Izložba posvećena NATO agresiji na našu zemlju u Galeriji “Boža Ilić”u Prokuplju

????????????????????????????????????

U Galeriji „Boža Ilić“ otvorena je izložba slika beogradskog slikara Aleksandra Jovanovića, kojom je podsetio na NATO agresiju naše zemlje 1999. godine.

_DSC0697
Otvarajući izložbu, član Gradskog veća za kulturu Milica Erić je istakla da samo podsećanje na ovaj, za naš narod nemili događaj, budi bolno sećanje na ponižavajući odnos daleko jačeg neprijatelja prema našoj zemlji.
-Težnja Grada i Narodnog muzeja Toplice, bila je da se putem kulture i umetnosti izrazi stav i dostojno obeleži dvadeset godina sećanja na ovaj tužni događaj u godini jubileja. Prvi momenti napada na Srbiju odigrali su se upravo u našem gradu i Kuršumliji. Zbog toga smatram da mi imamo poseban odnos prema ovoj agresiji, jer smo pokazali da smo nesalomivi, kao što to na očigledan način i ova izložba prikazuje, istakla je Erić.
Aleksandar Jovanović je ovoj temi posvetio 25 radova. On je do sada priredio 40 samostalnih i učestvovao na preko 200 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu u organizaciji ULUS-a i drugih institucija kulture. Za redovnog člana Udruženja likovnih umetnika Srbije primljen je 1968. godine. Osnivač je Kluba veterana-slikara i vajara ULUS-a i organizator 19 kolektivnih izložbi ovog Kluba.