Javno komunalno preduzeće „Hameum“ apeluje na građane da racionalno koriste pijaću vodu

Javno komunalno preduzeće „Hameum“ apeluje na građane da racionalno koriste pijaću vodu, kako bi je svi imali za osnovne životne potrebe.
Tokom leta pojačana je potrošnja vode zbog zalivanja bašti, travnjaka i betonskih površina, pa se često dešava da domaćinstva u višim gradskim zonama nemaju dovoljne količine vode za piće.
-Iako je na teritoriji opštine Prokuplje snabdevanje pijaćom vodom uredno, apelujemo na građane da racionalno koriste pijaću vodu. S obzirom na meteorološke prognoze i nastupajuće visoke temperature, neophodno je namenski koristiti vodu, za osnovne životne i higijenske potrebe, apeluju nadležni u JKP „Hameum“ i upozoravaju da se pijaća voda ne koristi za punjenje bazena, zalivanje i rashlađivanje dvorišta .
Svi vodosistemi sa kojih se pijaćom vodom snabdeva gradski vodovod rade punim kapacitetom, što znači da pijaće vode ima dovoljno kako za stanovnike grada, tako i za one na seoskom području.
U Prokuplju su na raspolaganju građanima i tri javne česme koje su pravi ukras centra grada, ali i mesto za osveženje, odmor i razgovor.